Nieuws

5 problemen die door moderne warehouse oplossingen worden verholpen

Warehouses vandaag de dag worden steeds groter en uitgebreider. Dit houdt in dat er door de groei ook meer problemen kunnen ontstaan. Als deze problemen niet worden opgelost, dan kan dit grote gevolgen hebben. Verlies van omzet, ontevreden klanten, vertragingen en gefrustreerde werknemers zijn slechts een paar voorbeelden van de gevolgen. Het goede nieuws: deze problemen kunnen voorkomen worden. Warehouse technologie wordt steeds slimmer en voorkomt deze problemen proactief. Lees verder om te ontdekken hoe geïntegreerde warehouse oplossingen u verder helpen.

Menselijke fouten

Zolang er bij een proces mensen betrokken zijn, blijft er een kans bestaan op menselijke fouten. Te veel of verkeerde producten worden gepickt. Tijd wordt verspild of fouten worden niet opgemerkt. Het gevolg voor het bedrijf: het moet zorgen voor een refund of vervanging en de klant blijft ontevreden achter. Oplossingen met gebruik van barcodescanners kunnen dit voorkomen. Door foutmeldingen worden pickers bij fouten direct geattendeerd. Zo voorkomt technologie voor vermindering van problemen en kan het dit zelfs volledig elimineren.

De verkeerde technologie

Er zijn vandaag de dag duizenden verschillende versies hardware en software. Het mooie hiervan is dat er altijd een juiste oplossing is voor de situatie. De uitdaging is dat er zoveel mogelijkheden zijn, dat er mogelijk door de bomen het bos niet meer gezien kan worden. Expertise van warehouse oplossing met ervaring van verschillende gebruikssituaties, volledig aanpasbaar op de situatie in kwestie, dát is de ideale situatie. Zorg dat er wordt geïnformeerd over mogelijkheden zoals handscanners en handsfree polscomputers. Het selecteren van de juiste technologie is van essentie om productiviteit te maximaliseren.

Efficiëntie

Mogelijk de belangrijkste zaak bij orderpicking: efficiëntie. Worden alles snel en zonder fouten verwerkt. Dit is wat een bedrijf moet weten om zich te kunnen verbeteren. In verouderde warehouses kan dit moeilijk te peilen zijn. Er is weinig inzicht in de prestaties. Ook hier zijn oplossingen voor. Real-time rapportage en analytische gegevens geven een duidelijk beeld van het proces. Er kan worden ingezien wie de order heeft gepickt, hoe efficiënt dit is gebeurd en wat de status van het proces is. Inzicht in de status van orders en trucks zorgt ervoor dat pickers makkelijk op andere plekken worden ingezet om meer assistentie te verschaffen.

Arbeidsintensief werk

Wanneer er te veel pickers tegelijkertijd bezig zijn op de dezelfde plaatsen, dan heeft de ROI hieronder te lijden. Werknemers moeten overwerken of deadlines worden gemist. Automatie kan leiden tot een verbetering van 75% in picks-per-person. Deze automatie zorgt voor betere prioritering van het picking proces. Werknemers worden geleid van locatie naar locatie en de producten waar de meeste haast achter zit, worden snel verwerkt. Op deze manier wordt de tijd benodigd voor een picking ronde verminderd.

Flexwerkers

Warehouses lopen nog vaak tegen het probleem dat het afhankelijk is van werknemers die weten waar alles ligt. Pickers moeten getraind worden op de lay-out van het warehouse. Dit eist extra tijd en geld, terwijl het ook de ROI in gevaar brengt. Zeker in een segment waar flexwerkers van groot belang zijn, is dit geen goede situatie. Door goed Warehouse Management Systeem kan dit worden opgelost. Elke situatie binnen het systeem is bekend, waardoor werknemers niet de volledige lay-out hoeven te weten. Flexwerkers kunnen snel aan de slag en het proces komt niet in gevaar. Dit systeem voorkomt ook dat de correcte items niet gevonden kunnen worden. De oplossing zorgt ervoor dat items worden gescand in een locatie, waardoor het item altijd op de juiste plek is te vinden.

De Orderpick Solution

De beschreven problemen in dit artikel is waar de Orderpick Solution van Reverse IT op gebaseerd is. Het heeft alle benodigde features om uw warehouse efficiëntie te verbeteren. De solution koppelt hardware, software en service om totaalpakket aan te bieden, volledig aangepast op de gebruikssituatie van de klant. Meerdere bedrijven maken al gebruik van deze oplossing. Wilt u meer weten over de orderpicking solution? Lees dan hier verder over de warehouse oplossingen van Reverse IT of neem contact op met één van onze sales medewerkers. Sales is te bereiken via sales@reverse-it.net of +31(0)591535190.

Geef een reactie