Blogs, Nieuws

BLOG DNA Services & Reverse IT

Blog DNA Services en Reverse IT

BLOG – DNA Services & Reverse IT

DNA Services over de voornamelijke toepassing van systemen en applicaties, Progressive Web Apps en de onafhankelijkheid van verkrijgbare hardware en waarom de samenwerking met Reverse IT.

Software ontwikkeling DNA

Applicatie toepassingen

Naast systemen die voornamelijk door de backoffice gebruikt worden, ontwikkelt DNA Services apps voor magazijnen waarmee ze inslag en uitslag van goederen en orderpicking kunnen versnellen en vereenvoudigen.

Een andere toepassing geeft bijvoorbeeld externe chauffeurs de mogelijkheid op een eenvoudige manier gegevens met betrekking tot ADR vooraf in te kunnen geven, zodat dit niet bij het laden of afleveren hoeft te gebeuren en daarmee tijd vertragend werkt. Binnen een productieomgeving vindt optimalisatie plaats door met een app bepaalde handelingen direct te registreren van de gebruikte grondstoffen, goederen of materialen.

Technologie ontwikkeling

De achterliggende technologie is gebaseerd op zogenoemde Progressive Web Apps (PWA), die op zowel iOS als Android hardware kan worden toegepast.

Het voordeel ten opzichte van native apps is de onafhankelijkheid van het device en daarmee geschikt zijn voor een uitgebreid palet aan verkrijgbare hardware. Door hierop de focus te leggen heeft dit geleid tot sneller ontwikkelen en niet meer afhankelijk zijn van specifieke vendor omgevingen.

Door een aantal native-apps, waarvoor de toepassing nog steeds actueel is, te her-ontwikkelen zijn deze nu toepasbaar op allerlei devices. Ditzelfde hebben we gedaan voor apps die eerder in low-code waren opgezet.

Device afhankelijk development

Barcode scanning is steeds actueler en daarmee wordt de snelheid en nauwkeurigheid alsmaar belangrijker. In sommige gevallen volstaat het om de camera van het device als ‘scanner’ te gebruiken, maar het is niet optimaal en werkt eigenlijk alleen als er af en toe een (QR) barcode gescand moet worden. Een robuust device met een geïntegreerde barcode scanner is in de meeste gevallen de beste keuze en daarmee is specifieke expertise nodig om de juiste apparatuur te kiezen en te beheren.

En daar start voor ons dan ook de samenwerking met Reverse IT.

Een full service samenwerking

Reverse IT is specialist op dit gebied, waar het start bij een gedegen advies, een testtraject, levering, implementatie, beheer, ondersteuning en reparatieservices. Gezamenlijk stellen wij een oplossing voor waarbij de software en bijbehorende apps door DNA Services worden geïmplementeerd en Reverse IT de scanning hardware, inclusief het remote beheer op basis van Mobile Managed Services.

Vaak is er in het logistieke of productieproces veel tijdswinst te boeken door handelingen op de werkvloer eenvoudiger en minder foutgevoelig te maken. Dat voorkomt veel (onnodige) werkzaamheden in de afwikkeling op de backoffice en verdient zich daardoor automatisch terug.

Gezien onze jarenlange ervaring in het koppelen met legio systemen lukt het ons daarom vrijwel altijd om ieder systeem te ontsluiten en bepaalde bedrijfsprocessen sterk te verbeteren.

  Naam:

  E-mail:

  Telefoon:

  Vraag / opmerking:

  Meer informatie?

  Met ons team, onze klanten en onze strategisch partners werken we samen om de hoogst mogelijke kwaliteit te bereiken.

  Op 16 maart 2023 staan DNA Services en Reverse IT op de Supply Chain Innovations beurs in de Expo Antwerpen!

  Wil je eens met ons in gesprek gaan om te kijken wat we kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op!