Blogs, Nieuws

Blog: Oplossingen voor de zorg

Oplossingen voor de healthcare

Zo kunt u ICT in de zorg efficiënt inzetten

Informatie- en communicatietechnologie in de zorg effectief en efficiënt inzetten is van groot belang. De werkdruk in de zorg was nog nooit zo hoog, waardoor technologische hulpmiddelen een steeds grotere bijdrage kunnen leveren aan kwaliteit, veiligheid en efficiënt werken.

Wat kunt u doen om de druk te verlagen? Reverse IT kan u helpen met de totaaloplossing voor het leveren, implementeren en beheren van technologie voor iedere betrokkene in het zorgproces.

Het belang van ICT in de zorg

De zorg wordt steeds afhankelijker van goede ICT. Veel werkzaamheden van verzorgenden, artsen en verpleegkundigen kunnen niet meer uitgevoerd worden zonder ICT diensten die hen voorzien van de juiste informatie of ondersteunen bij handelingen.

In combinatie met de hoge werk- en tijdsdruk op het personeel is het van belang dat technologie effectief en efficiënt wordt ingezet. Falende ICT kan namelijk directe gevolgen hebben voor de patiënt of voor de zorgorganisatie.

Goed functionerende technologie in de zorg is hierdoor onmisbaar geworden voor zowel patiënt als zorgverlener. Deze toename van afhankelijkheid zorgt voor onvermijdelijke, complexe uitdagingen in de branche. Hoe pakt u deze uitdagingen aan?

Doctors using cell phones in the hospital corridor. Medical concept

Altijd bereikbaar met goede communicatiemiddelen

Of het nu gaat om de communicatie onderling of richting patiënten en familie. Het is voor medewerkers in de zorg van groot belang om altijd bereikbaar te zijn via een veilig, goed functionerend apparaat. Apparatuur moet robuust genoeg zijn voor de werkomgeving en duurzaam zijn in zowel gebruik als de levensduur. Al deze aspecten komen samen in de zorgtelefoon. Dit apparaat combineert de toepassing voor onder andere:

 • Alarmeringen (VOS/MOS/BMC)
 • Telefonie (VOIP PBX) en/of Push to Talk (Portofoon)
 • Green Spot 1D/2D Barcodescanner (bevestiging zonder geluid)

Daarnaast voldoet al onze zorg-gerichte apparatuur aan hoge eisen op het gebied van functionaliteit, betrouwbaarheid, gebruiksgemak en kwaliteit. Deze producten kunnen het verschil maken om de tijdsdruk onder personeel te verlichten:

Zebra TC52-HC

1.650,00 excl. BTW

Honeywell CT30XP-HC

995,42 excl. BTW

Samsung Galaxy Xcover 5

227,05 excl. BTW

Zebra TC53/TC58

1.590,00 excl. BTW

Technologie in de zorg optimaliseren

Ter ondersteuning van alle losse technologische apparatuur in de zorg zorgt mobile device management (MDM) voor een overzichtelijk, tijdbesparend platform waarmee alle processen van deze apparatuur eenvoudig beheerd kunnen worden.

Zeker wanneer het gaat om configuratie van apparatuur in grote aantallen kan het doorvoeren van updates of andere wijzigingen erg kostbaar zijn. MDM zorgt ervoor dat u efficiënt te werk kunt gaan, altijd real time inzicht hebt in gegevens en snel kunt schakelen.

Dit bespaart medewerkers niet alleen een hoop tijd, maar het zorgt er ook voor dat processen niet of minder lang stil liggen. Met MDM kunt u op afstand tijdig reageren op storingen en foutmeldingen van apparatuur en controle krijgen over alle technologie in de zorg.

Continuïteit tijdens ICT calamiteiten in de zorg

Voor volledige ontzorging van al deze processen kunt u rekenen op de Mobile Managed Services (MMS) van Reverse IT. Hiermee kunt u naast de levering en implementatie het complete beheer en support van uw mobiele apparatuur uit handen geven. Een defect bij technologie in de zorg kan grote gevolgen hebben en primaire zorgprocessen stilleggen.

Vanuit het centrale support center staan specialisten klaar om real-time iedere vorm van support en beheer uit te voeren. Wilt u ook:

mobile device Healthcare
 • Ondanks calamiteiten toch snel kunnen doorwerken
 • Remote data wipe of lockdown om data lekkage te voorkomen
 • Geautomatiseerde acties bij diefstal of verlies

Het succes van technologie hulpmiddelen bij Zorgstroom

De thuiszorg medewerkers maken gebruik van een ECD applicatie, waarmee de roosters worden gedeeld en de informatie per client worden genoteerd. Deze applicatie evolueert en daarmee was de vernieuwing van alle bestaande smartphones noodzakelijk.

De vernieuwing moest in een korte periode worden uitgevoerd, met een persoonlijke uitgifte, zodat medewerkers met het nieuwe apparaat zonder stilstand konden doorgaan. Daarnaast moest het beheer eenvoudiger worden en was een eis om datalekken te voorkomen.

Een soepele uitrol is bewerkstelligd dankzij het MMS platform van Reverse IT en samenwerking tussen de IT-specialisten van Zorgstroom en de Consultants en Engineers van Reverse IT. Door het opstellen van verschillende profielen is de overgang soepel verlopen en kon bestaande informatie worden overgezet op het nieuwe toestel. Daarnaast kunnen alle toestellen nu vanaf afstand worden beheerd en worden gebruikers op afstand ondersteund.

Tijdens verschillende uitgifte sessies op locatie van de klant zijn alle medewerkers voorzien van nieuwe toestellen.

“De uitdaging om meer dan 600 toestellen te vervangen in een relatief korte periode was een behoorlijke uitdaging. We hebben de juiste oplossing gekozen en met de enthousiaste inzet van het migratie team van Reverse IT zijn we daarin geslaagd. Met de MDM oplossing kunnen we nog meer optimaliseren en dat gaan we samen verder uitwerken”.

verpleegkundige gebruikt mobiel device zorg patient

Specialist voor meer dan 1000 organisaties

Als specialist voor meer dan 1000 organisaties is Reverse IT dagelijks actief op het gebied van mobiele apparatuur, zoals smartphones, PDA’s, barcode scanners en tablet PC’s. Wij focussen ons op het ondersteunen en ontzorgen uw organisatie op een toekomstbestendige en (kosten)efficiënte manier, waarbij uw continuïteit wordt geborgd. Hoe kunnen wij uw personeel ontzorgen?

Informatie aanvragen

Onze specialisten denken graag met u mee hoe we uw organisatie het beste kunnen ondersteunen. Merkt u dat uw zorgprocessen ook veranderen? Of wilt u processen optimaliseren om de werkdruk te verlagen?

Met maatwerk, toegespitst op uw behoeften kunnen we als onafhankelijke IT specialist met u meedenken en meewerken. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over onze apparatuur en service omtrent ICT in de zorg.

  Voornaam:

  Achternaam:

  Organisatie:

  E-mail:

  Telefoon:

  Vraag / opmerking: