Think Reverse

Al jarenlang erkennen we bij Reverse IT onze verantwoordelijkheid voor het verstandig omgaan met grondstoffen. Gezien het enorme verlies aan waarde in de lineaire productieketen is het momenteel meer dan urgent recycle processen te vereenvoudigen en de elektronische afvalhoop te beperken.

Download PDF Leaflet  

Het verlengen van de levensduur van AIDC/IT producten is een uiterst effectief middel het verbruik van kostbare grondstoffen te reduceren zodat ook volgende generaties hiervan gebruik kunnen maken. Wist u dat 83% van de CO2 uitstoot van elektronische devices plaatsvindt gedurende het productieproces? Daarbij kost het produceren van een barcode scanner ca 900 liter water. Dus het is meer  dan noodzakelijk dat alternatieve scenario‚Äôs besproken worden tijdens de afweging welke AIDC/IT apparatuur ingezet gaat worden binnen uw organisatie.

Reverse IT biedt services op het gebied van reparatie, opkopen, verhuur die een flexibele inzet van producten op de (middel) lange termijn garanderen. Daarbij hanteren we de filosofie dat in bepaalde gevallen de inzet van refurbished producten een uitstekend alternatief is voor nieuwe producten, zowel financieel als vanuit het oogpunt van milieu overwegingen. Nieuw is niet altijd beter en duurzaamheid is een gezamenlijke verantwoordelijkheid die we graag met u willen bespreken.

Uiteraard is het, naast de ecologische voordelen, ook interessant naar de economische implicaties te kijken en deze leiden eigenlijk altijd tot kostenbesparingen. De functionaliteit  van voorlaatste modellen is vaak voldoende voor 80% van de gebruikers.

Bent u nieuwsgiering naar de wijze waarop we gezamenlijk uw footprint en kosten van AIDC apparatuur kunnen verlagen?

Stuur een mail naar:

circulair@reverse-it.net