Nieuws, Persberichten

Group of Butchers doet voordeel met SaaS WMS en robuuste scanners

Utrecht — Maandag 14 juni 2021

Group of Butchers maakt voornamelijk private label vleeswaren voor de retail, het gespecialiseerde kanaal en de out-of-home-markt. Dit doen zij op 15 hoogwaardige productielocaties die zich verspreid bevinden over Nederland, België en Duitsland, met een team van ruim zevenhonderd medewerkers.

Voor de opslag maakt het bedrijf gebruik van een distributiecentrum in Boxtel, waar het SaaS en Cloud based WMS van Davanti de warehousing processen aanstuurt in combinatie met robuuste scanners van Reverse IT.

Het groeiende bedrijf had behoefte aan een innovatieve WMS-oplossing in het magazijn om haar producten efficiënt en veilig op te slaan, waarbij voedselveiligheid hoog in het vaandel staat. Daarbij horen natuurlijk scanners en printers die tegen een stootje kunnen in een gekoelde omgeving. Davanti Warehousing en Reverse IT zijn de partners waarmee het bedrijf naar tevredenheid samenwerkt om de logistiek binnen het magazijn optimaal te laten verlopen.

Voedselveiligheid op nummer 1

Group of Butchers levert aan de distributiecentra van grote supermarktketens en wordt beleverd door een aantal leveranciers. Dit proces van inslag en opslag wordt aangestuurd door CORAX SaaS WMS van Davanti Warehousing.

Bart Kroot van Group of Butchers zegt:

“Voedselveiligheid  is voor ons erg belangrijk en CORAX is daar uitermate goed voor uitgerust.”

In het WMS zijn vele voordelen te vinden voor de voedingsmiddelenindustrie, zoals het vastleggen van THT, batch, lot, serienummer, kwaliteiten en productiedatum. Tevens  beschik je over goede track & trace informatie van alle producten en is een recall eenvoudig via het systeem uit te voeren.

Door barcodescanning – zowel mogelijk met een smart phone als met een logistieke scanner – kunnen veel fouten voorkomen worden, heb je realtime inzicht in je voorraad, kun je alle handelingen terugvinden in een log en bespaar je kosten. Door rollen en autorisaties in het WMS kun je de verschillende medewerkers aansturen daar waar dat nodig is en zo doet iedereen wat hij of zij moet doen.

Scannen in de kou

Scannen gebeurt met de CORAX App met logistieke Android scanners. Bart Kroot van Group of Butchers liet zich adviseren door Barry Jonkers van Reverse IT.

“We waren specifiek op zoek naar robuuste mobile computers die bestand zijn tegen kou en bijbehorende condensvorming. Ook een goede accuduur en lange levensduur vonden we van groot belang”, legt Kroot uit.

Uiteindelijk viel de keuze op de Zebra MC9300 Freezer. Dankzij een geïntegreerde heater en IP67 en IP65 ratings is deze mobile computer perfect bestand tegen de kou en condensvorming in de coldstore omgeving van het distributiecentrum. De krachtige 7.000 mAh coldstore accu beperkt het aantal oplaadmomenten.

“Dit model voldoet perfect aan onze eisen. Een bijkomend voordeel van de samenwerking met Reverse IT is dat we de oude hardware konden inruilen”, vindt Kroot.

 

Media contact

Davanti Warehousing:
Trix van Veen – 06 27 82 54 88 | trix.van.veen@davantigroup.com

Reverse IT
Edgar Beck – 06 10 67 69 34 | e.beck@reverse-it.net

Over Davanti Warehousing

Davanti Warehousing is specialist in magazijnlogistiek en loopt voorop in de ontwikkeling van innovatieve warehouse management systemen. CORAX is het Cloud en SaaS based WMS dat magazijnen voorbereidt op de toekomst. Hoewel Davanti in Nederland gevestigd is, is het bedrijf actief op 3 continenten.

www.davantigroup.com | www.coraxsaaswms.com