Blogs, Nieuws

In-House VS Managed Services

In-House VS Managed Services. Wat is de beste optie?

In de digitale wereld van vandaag zijn organisaties sterk afhankelijk van technologie in de vorm van hard- en software. Of het nu gaat om handterminals, PDA’s of andere mobile devices – het correct functioneren van hard- en software is essentieel voor continuïteit van elke onderneming. Het managen van mobile devices en de bijbehorende IT-infrastructuur zorgen ervoor dat medewerkers – altijd en overal – veilig, snel én zorgeloos kunnen werken.

Wanneer kies je nu voor in-house en wanneer voor managed services? De vraag waarmee veel organisaties worden geconfronteerd, is of ze het beheer van mobile devices zelf moeten doen of uitbesteden aan een externe partij. In dit blog nemen we je mee in de voor- en nadelen van beide opties om jou te helpen bepalen welke optie beter aansluit bij jouw behoeften.

Managed Services (extern):
Vertrouw op experts voor ondersteuning op maat

Mobile managed services bieden organisaties een gestructureerde aanpak voor het beheren van mobiele apparaten zoals smartphones, tablets en laptops. Deze diensten helpen bij het beveiligen, monitoren en ondersteunen van mobiele apparatuur binnen een organisatie. Door gebruik te maken van managed services kunnen bedrijven zorgen voor consistentie, veiligheid en efficiëntie, terwijl ze inspelen op de toenemende mobiliteit van medewerkers. Dit maakt het mogelijk om bedrijfsgegevens te beschermen en tegelijkertijd de productiviteit te verhogen.

De voordelen van Managed Services

Expertise op Maat

Managed services brengen een schat aan gespecialiseerde kennis met zich mee die aansluit bij de specifieke behoeften van je bedrijf.
Bijvoorbeeld: Stel je voor dat je een retailonderneming bent die vertrouwt op een mobiel POS-systeem om klanten een vlotte en efficiënte aankoopervaring te bieden, waarbij ze kunnen afrekenen waar ze zich ook bevinden in de winkel.

Met managed services heb je toegang tot ervaren professionals die gespecialiseerd zijn in het beheer van mobiele POS-systemen. Ze kunnen je helpen bij het proactief monitoren, onderhouden en optimaliseren van je POS-systemen, waardoor je bedrijf altijd operationeel blijft en je klanten een probleemloze ervaring kunnen hebben bij het afrekenen.

Door te vertrouwen op managed services, kun je profiteren van op maat gemaakte oplossingen die zijn afgestemd op de unieke behoeften van jouw bedrijf, terwijl je tegelijkertijd zorgt voor een verbeterde klanttevredenheid en een gestroomlijnde operationele efficiëntie.

Proactief Onderhoud

Een van de grootste voordelen van managed services is het vermogen om problemen proactief aan te pakken voordat ze zelfs maar merkbare gevolgen hebben. Stel je voor dat je een dienstverlener bent die afhankelijk is van een betrouwbare IT-infrastructuur voor handscanners ten behoeve van orderverwerking. Met managed services wordt je IT-infrastructuur voortdurend gemonitord en geanalyseerd, waardoor potentiële knelpunten snel kunnen worden geïdentificeerd en opgelost voordat ze tot kostbare downtime leiden.

Schaalbaarheid

Een flexibele en schaalbare IT-infrastructuur is essentieel voor groeiende bedrijven. Met managed services kun je gemakkelijk opschalen naarmate de behoeften van je bedrijf evolueren. Stel je voor dat je een start-up bent die snel groeit en behoefte heeft aan meer scan-hardware om aan de toenemende vraag van klanten te voldoen. Met managed services kun je snel extra devices toevoegen en configureren, zodat je bedrijf naadloos kan blijven groeien zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de technische details en veiligheid.
Met deze voorbeelden in gedachten bieden managed services een alles-in-één oplossing voor bedrijven die streven naar efficiëntie, betrouwbaarheid en groei.

In-House (intern): Volledige controle met interne expertise

In-House is een oplossing voor organisaties die graag volledige controle hebben over hun IT-infrastructuur en mobile devices. Deze benadering biedt bedrijven de mogelijkheid om hun IT-behoeften intern te beheren, waarbij ze profiteren van controle op hun eigen systemen en processen. Wanneer een bedrijf ervoor kiest om in-house IT te gebruiken, kiezen ze voor zelfbeheer en wordt het als een investering gezien in het opbouwen van interne expertise. In plaats van externe leveranciers in te schakelen, vertrouwt het bedrijf op een intern team van IT-professionals die bekend zijn met de unieke behoeften en doelstellingen van de organisatie.

Voordelen van In-House IT

Als je als organisatie kiest voor in-house IT, dan pluk je de vruchten van verschillende voordelen die essentieel zijn voor je bedrijfsvoering, hieronder enkele voorbeelden op een rij:

Directe Controle

Met in-house IT heb je direct controle over alle aspecten van je IT-infrastructuur. Zo ben je in staat om snel te kunnen reageren op veranderingen. Denk dus aan aanpassingen die je effectief kan doorvoeren, of aan beslissingen die snel genomen kunnen worden die direct van invloed zijn op de prestaties en veiligheid van je systemen.

Aanpasbaarheid

Een ander voordeel van in-house IT is de aanpasbaarheid aan de specifieke behoeften van je bedrijf. Je interne team begrijpt je bedrijfscultuur, processen en doelstellingen en kan daarom oplossingen ontwikkelen die perfect aansluiten bij je unieke eisen.

Interne Kennisopbouw

Door te kiezen voor in-house IT bouw je waardevolle interne kennis en expertise op binnen je organisatie. Je team ontwikkelt diepgaande kennis van je systemen en processen, wat resulteert in een verhoogde efficiëntie, betrouwbaarheid en innovatie.

De juiste keuze maken voor jouw organisatie

Het maken van de juiste keuze voor jouw organisatie op het gebied van mobile device beheer kan een belangrijke beslissing zijn die een aanzienlijke impact kan hebben op de algehele prestaties, groei en positie van jouw organisatie.

Managed Services bieden gespecialiseerde IT-ondersteuning op maat en zijn ideaal voor snelgroeiende bedrijven die flexibiliteit en schaalbaarheid nodig hebben. In-House IT biedt daarentegen weer volledige controle over IT-processen en is geschikt voor bedrijven met hele specifieke eisen.

Het is van cruciaal belang om beide opties zorgvuldig te evalueren op basis van factoren zoals budget, interne expertise en groeiverwachtingen. Neem pas een beslissing nadat je grondig onderzoek hebt gedaan en alle voor- en nadelen hebt overwogen

Hulp of advies nodig? Wij helpen je graag verder. Neem voor vrijblijvend advies contact met ons op. Of je nu vragen hebt over Managed Services, In-House, Hard- of software oplossingen voor logistieke bedrijfsprocessen, wij helpen je graag bij het nemen van de beste beslissing voor jouw organisatie.

Meer informatie aanvragen:

    Naam:

    E-mail:

    Telefoon:

    Vraag / opmerking: