Nieuws

Kennissessie ICT & Zorgdomotica

kennissessie ICT & Zorgdomotica

Kennissessie ICT & Zorgdomotica – Intrakoop

Donderdag 2 februari worden er een aantal online kennissessies gegeven over het onderwerp ICT en Zorgdomotica. Domotica is een verzamelnaam voor apparaten en toepassingen waarmee automatisering op verschillende manieren kan worden toegepast. Techniche toepassingen kunnen het leven van hulpbehoevende ouderen (zorg vragers) makkelijker of comfortabeler maken en zijn ook steeds meer te vinden in de zorg.

Zorgdomotica wordt een belangrijk onderwerp voor veel zorgorganisaties. Deze toepassing kan veel ondersteuning bieden ter verlichting van werkdruk bij medewerkers. Daarentegen is het vervangen van apparatuur een ingewikkeld proces door onder andere digitalisering, cybercriminaliteit of strenge(re) wet- en regelgeving. Een betrouwbaar systeem en de juiste ondersteuning zijn hierbij van essentieel belang.

Zorgdomotica speelt dus een steeds grotere rol bij veel zorgorganisaties en er valt veel te vertellen over de mogelijkheden. Heeft uw organisatie behoefte aan zorgdomotica of zijn systemen aan vervanging toe? Informeer over de mogelijkheden en neem deel aan deze interessante kennissessie.

Kennissessie Reverse IT

De kennissessie van Reverse IT wordt verzorgd door expert Ries Modderkolk.

In de zorg worden er specifieke eisen gesteld bij het kiezen van de meest geschikte (mobiele) devices. Denk bijvoorbeeld aan: geschikt om dagelijks te desinfecteren, alarmknop, display aan de bovenzijde, valbestendig, geschikt voor 24 uursdiensten etc.

Daarbij is de bereikbaarheid van de zorgmedewerker cruciaal en moeten oproepen tijdens calamiteiten, persoonsalarmering inclusief locatiebepaling en een bereikbaarheidsdienst altijd kunnen doorgaan. De combinatie van device, bereikbaarheidsoplossing en het volledig technische ondersteunen en beheren zorgen ervoor dat al uw (zorg)processen ongehinderd kunnen doorgaan.

Topics:

 • Mobiele devices in combinatie met zorgdomotica vereist specifieke kennis over type device, de wijze van integratie en hoe de devices te beheren, gebruikers te ondersteunen en bij disfunctioneren (of zoekraken) zo snel mogelijk opnieuw een werkende oplossing te bieden.
 • Het mobiele toestel wordt een cruciaal onderdeel van de zorgverlening en dient te allen tijde te functioneren. Hoe kunnen we dat borgen?
 • Borgen van bereikbaarheid bij een calamiteit (zoals het ZiekenhuisRampenOpvangPlan ZiROP).
 • Persoonsalarmering en locatiebepaling.
 • Oproepen van medewerkers op basis van bereikbaarheidsdienst (roosterapplicatie).
 • De wijze waarop een toestel te allen tijde beschikbaar blijft en gegevens beveiligd worden.
 • Financiële impact en welke besparing kan worden gerealiseerd.
 • Hoe te borgen dat gebruikers geen stilstand ervaren en de zorgverlening te allen tijde doorgang heeft?

Programma

15.00 – 15.10 uur: opening/welkom (plenair)

15.10 – 15.40 uur: deelsessie 1

15.45 – 16.20 uur: deelsessie 2

16.20 – 16.30 uur: afsluiting (plenair)

Aanmelden

De sessie is verdeeld in 4 deelsessies en het is mogelijk om 2 deelsessies achter elkaar volgen. Elke sessie duurt ongeveer 30 minuten. Overige deelsessies staan hieronder aangegeven. Bij aanmelding kunt u, voor u relevante keuzes selecteren.

Waar en wanneer

De kennissessies worden online gegeven op donderdag 2 februari en zijn toegankelijk voor alle Intrakoop leden. Wel interesse maar geen lid, neem dan contact op voor een persoonlijk gesprek.

Voor wie

ICT-management, legal, kwaliteitsmanagement, security of privacy officer, functionaris gegevensbescherming, facilitair management, inkoop, management/C-suite, zorgmanagers, HR- en beleidsmedewerkers, innovatiemedewerkers en adviseurs.

Overige deelsessies en onderwerpen

Deelsessie A: Veilig en verantwoord omgaan met zorgdomotica. Verzorgd door Cuccibu.

Deelsessie B: Hoe selecteer je de best passende zorgdomotica-oplossing en leverancier? Verzorgd door Lime Yellow – Wegwijs in ICT.

Deelsessie C: Zorg optimaliseren ondanks personeelstekorten en hoge werkdruk. Verzorgd door Unica ICT Solutions.

Deelsessie D: Hoe borg je de hoogste beschikbaarheid en bereikbaarheid van en met mobiele devices? Verzorgd door Reverse IT.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie

  Naam:

  E-mail:

  Telefoon:

  Vraag / opmerking: