MDM: Mobile Device Management

Steeds meer organisaties ontdekken de kracht van Mobile Device Management (MDM). De toename van mobile devices en software apps voor professionele toepassingen zorgt namelijk voor complexe uitdagingen. Zaken als productiviteit, uptime en security staan onder druk.

Met onze Mobile Managed Services bieden wij uitkomst voor organisaties die zoeken naar een partner op het gebied van Mobile Device Management. We zorgen ervoor dat u efficiënt en effectief controle heeft op uw mobiele inventaris.

Wat is MDM?

MDM of Mobile Device Management is het beheer van mobile devices die actief zijn binnen een organisatie. Dit kunnen bijvoorbeeld smartphones, tablets en mobile computers zijn.

Het configureren van een enkele device kost tijd, maar als het om 10, 50 of 100 stuks gaat wordt het pas echt een tijdrovend proces. Ook het doorvoeren van updates of wijzigingen kan een kostbaar verhaal worden, naarmate het aantal devices toeneemt. Daar komt nog bij dat storingen en foutmeldingen complete processen stil kunnen leggen.

MDM biedt de mogelijkheid om diverse acties van afstand uit te voeren. Dit zijn de belangrijkste opties:

 • Uitrollen van software en security updates
 • Installatie en configuratie
 • Instellen van gebruikersrechten
 • Blokkeren van devices bij diefstal of verlies
 • Hulp of afstand door experts

Mobile Device Management bij Reverse IT

Reverse IT heeft met zijn Mobile Managed Services (MMS) een eigen dienstverlening op het gebied van Mobile Device Management. Steeds meer organisaties kiezen voor deze MDM dienst. Dat heeft alles te maken met het groeiende aantal devices binnen organisaties, waarbij continuïteit en beveiliging belangrijke aandachtspunten zijn.

Reverse IT ziet Mobile Device Management als haar kernactiviteit, waarmee alle oplossingen die worden geleverd en ondersteund op eenvoudige wijze kunnen worden beheerd. Daardoor is de afgelopen jaren vooral geïnvesteerd in kennis, het uitbreiden van het team technisch specialisten en de bijbehorende geavanceerde IT tooling. Hierdoor zijn wij in staat onze diensten voor ieder type organisatie aan te bieden.

SOTI Dashboard

MDM bij Reverse IT zorgt voor volledige ontzorging. Tegelijk verliest u niet de controle. Zo krijgt u, of uw IT afdeling, toegang tot uw eigen SOTI MobiControl dashboard waarin u inzicht en op afstand controle krijgt over ieder device. Deze gebundelde kracht biedt u zekerheid en controle. Wij ondersteunen met kennis, u houdt de controle.

SOTI MobiControl is een perfect platform voor het beheer en de beveiliging van bedrijfskritische mobiele apparaten en apps, evenals intelligente IoT eindpunten. Reverse IT is Platinum Certified Partner van SOTI.

VERMINDER DE DOWNTIME VAN MEDEWERKERS

Gebruik geïntegreerde productiviteitstools en ondersteuningsfuncties op afstand die de uitvaltijd van medewerkers verminderen zodat zij zich op hun werk kunnen blijven concentreren. Ondersteun functies op afstand zoals weergave/bediening op afstand, bestandssynchronisatie en bidirectionele chat, repareer apparaten en verhelp problemen snel.

BEHEER CONTENT EN APPS

Maak gebruik van de complete suite van beheertools voor mobiele content en apps zodat uw medewerkers optimaal kunnen werken. SOTI XTreme Technology verkort de tijd die nodig is om apps en data te distribueren naar mobiele apparaten op afstand. Gebruik SOTI Hub om content op het apparaat aan te maken en te beveiligen, en SOTI Surf voor veilig mobiel surfen.

ZELF, SAMEN OF UITBESTEDEN

Het beheersen van een EMM met daar bovenop het specialisme van diverse mobile devices (merken, types, OS)  is voor iedereen een uitdaging die hier mee begint. Reverse IT is expert in Mobile Device Management en SOTI’s Enterprise Mobility Management (EMM) platform, MobiControl. Het implementeren van een MDM binnen uw organisatie kan afhankelijk zijn van diverse voorwaarden. Kies MDM voor volledige controle in eigen beheer of besteed het beheer van uw mobile devices (volledig) uit aan Reverse IT met MDM+ of MMS (Mobile Managed Services).

Demonstratie of een gratis trial aanvragen?

Neem contact op met één van onze medewerkers voor meer informatie of om een afspraak te plannen met één van onze consultants.

  Voornaam:

  Achternaam:

  Organisatie:

  E-mail:

  Telefoon:

  Vraag / opmerking: