Nieuws

Circulariteit, de oplossing voor het broeikaseffect?

De wereld kan gevaarlijke klimaatveranderingen voorkomen door over te gaan naar een circulair economie, onthult een rapport van impact organisatie Circle Economy. Het benadrukt de enorme reikwijdte om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen door circulaire principes toe te passen – hergebruik, refurbishment en recycling – in belangrijke sectoren zoals de bouw. Toch constateert het dat de meeste regeringen amper maatregelen overwegen om circulaire economie maatregelen toe te passen. Door deze maatregelen zou het VN target van minder dan +1,5°C broeikaseffect gehaald kunnen worden. Het Circularity Gap Report 2019 constateert dat de mondiale economie slechts 9% circulair is – slechts 9% van de 92,8 miljard ton mineralen, fossiele brandstoffen, metalen en biomassa die in de economie binnenkomen, worden jaarlijks opnieuw gebruikt.

Klimaatverandering en materieelgebruik zijn nauw aan elkaar verboden. Circle Economy berekent dat 62% van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen (m.u.v. van landgebruik en bosbouw) vrijkomt tijdens de winning, verwerking en productie van goederen om aan de behoeften van de maatschappij te voldoen. Maar 38% wordt uitgestoten bij de levering en het gebruik van producten en diensten.

Toch neemt het wereldwijde gebruik van grondstoffen toe. Het is meer dan verdriedubbeld sinds 1970 en kan tegen 2050 nog een keer verdubbelen als er geen actie ondernomen wordt. De CEO van Circle Economy, Harald Friedl, zegt het volgende:

Een wereld binnen de +1,5°C-norm kan alleen met een circulaire wereld. Recycling, efficiënter gebruik van grondstoffen en circulaire business modellen bieden enorme mogelijkheden om uitstoot te verminderen. Een systematische benadering van het toepassen van deze strategieën zou het verschil kunnen maken in de strijd tegen het broeikaseffect. De klimaatstrategieën van overheden zijn gericht op hernieuwbare energie, energie efficiëntie en het vermijden van ontbossing, maar ze hebben het enorme potentieel van de circulaire economie over het hoofd gezien. Ze zouden supply chains moet herontwerpen vanaf de putten, mijnen, velden en steengroeven waar onze grondstoffen vandaan komen. Zo kunnen we het gebruik van grondstoffen verminderen. Dit vermindert niet alleen uitstoot, maar stimuleert ook groei door economieën efficiënter te maken.

Het rapport roept regeringen op om actie te ondernemen om te gaan van een lineaire “Take-Make-Waste” economie naar een circulaire economie die maximaal gebruik maakt van de bestaande middelen. Dit terwijl afhankelijkheid van nieuwe grondstoffen wordt verminderd en afval wordt geminimaliseerd. Het argument is dat innovatie om productlevenscycli te verlengen niet alleen leidt tot minder uitstoot, maar ook sociale ongelijkheid verminderd en een koolstofarme groei bevorderd.

Drie key strategieën voor een circulaire economie

Het rapport licht drie belangrijke strategieën uit, die door de gehele economie kunnen worden toegepast:

 1. Het optimaliseren van de bruikbaarheid van producten door het gebruik te maximaliseren en de levenscyclus te verlengen. Zaken als carpool en diensten als Uber maken het al minder belangrijk om een auto te hebben. Zelfsturend rijden versneld deze trend, wat mogelijk zorgt voor een 8x zo hoog gebruik per voertuig. Tegelijkertijd kunnen elektrische aandrijflijnen, intelligente onderhoudsprogramma’s en software-integratie de levensduur van auto’s verlengen.
 2. Verbeterde recycling, waarbij als afval als grondstof wordt gebruik. Tegen 2050 zullen er naar schatting 78 miljoen ton aan ontmantelde zonnepanelen zijn. Door het modulaire ontwerp kunnen producten gemakkelijk worden gedemonteerd, componenten worden hergebruikt en waardevolle grondstoffen worden teruggewonnen om hun economische waarde te vergroten en afval te verminderen.
 3. Circulair ontwerp, vermindering van materiaalverbruik en het gebruik van lage-koolstof alternatieven. Bamboe, hout en andere natuurlijke materialen kunnen de afhankelijkheid van koolstofintensieve materialen zoals cement en metalen in de bouw verminderen. In plaats van koolstof uit te stoten, slaan deze materialen ze op en blijven ze behouden voor decennia. Aan het eind van hun levenscyclus kunnen ze worden verbrand om energie te genereren.

Bron

Reverse IT bezoekt de Meyer Werft

Donderdag 8 maart zijn wij als bedrijf op bezoek geweest bij de Meyer Werft in Papenburg, Duitsland. Dit bedrijf dat sinds 1795 actief is, is één van de grootste scheepswerven ter wereld. Met de op twee na grootste scheepsbouwhal ter wereld en ruim 3000 werknemers was de schaal van dit bedrijf indrukwekkend om te zien. Ook lag de jongste telg van de Meyer Werft, de “Spectrum of the Seas”, in volle glorie in de haven.

Na een uitgebreide tour, hebben wij de dag afgesloten met een gezellig diner bij Gasthof Robben in Hebelermeer. Al met al een zeer interessante en geslaagde dag. Of we voor ons volgende personeelsuitje met één van de cruiseschepen mee gaan, daar wordt nog over onderhandeld.

 

 

Refurbished producten: de ideale oplossing voor nu en voor de toekomst?

Wat is refurb?

Refurbished is een Engels woord dat ‘gereviseerd’ betekent. Het is een term die steeds meer wordt gebruikt en bekender wordt. Het is een proces waar producten na gebruik worden gecontroleerd, zo nodig gerepareerd en opnieuw worden aangeboden voor hergebruik.

Refurbished producten zijn producten die voortkomen uit een groter aantal retouren en restvoorraden. Het kunnen producten zijn die retour zijn gekomen door diverse redenen. Voorbeelden hiervan zijn voorraadoverschotten, technische defecten of een inruilprogramma.

Een geretourneerd device mag niet meer verkocht worden als nieuw. Dit terwijl refurbished devices vaak vergelijkbaar in kwaliteit zijn met nieuwe producten. Daarnaast is er ook een wezenlijk verschil tussen een tweedehands device van een particulier en een grondig door professionals gecontroleerd en gereviseerd device. Bij de laatste genoemde variant is er sprake van refurbished devices.

De ecologische voordelen

Refurbished producten zijn een onderdeel van de circulaire economie. De circulaire economie is bedoeld om hergebruik van grondstoffen te stimuleren en de levensduur van producten te verlengen. Dit proces zorgt ervoor dat er geen nieuwe producten geproduceerd te hoeven worden. Hierdoor zijn er minder grondstoffen nodig in het productieproces en blijft de economische ontwikkeling binnen de grenzen die de natuur ons biedt. Ook vermindert dit de hoeveelheid afval, luchtvervuiling en watergebruik in het productproces.

Elektronisch afval

De hoeveelheid elektronisch afval wordt ook verminderd. In eerste instantie lijkt dat een klein verschil, maar met kleine stappen kan er al een verschil worden gemaakt. Met de aanschaf van refurbished producten draagt u bij aan de economie, innovatie en het milieu. De circulaire economie zorgt onder andere voor een duurzamer economisch systeem, een socialere maatschappij, een groener milieu en innovatieve ontwikkeling binnen de technologietak. Als laatste is het voor bedrijven ook interessant omdat hier een promotionele draai aangegeven kan worden. Wanneer een bedrijf kiest voor refurbished producten, dan kan het bedrijf zich naar buiten uitdragen als een ecologisch verantwoord bedrijf.

Het proces van refurbished

Het proces van refurbished begint bij het opkopen van producten, restvoorraden, retourgoederen en zakelijk afgeschreven goederen van bedrijven en consumenten. Daarna begint het daadwerkelijke refurb proces. De stappen binnen dit proces zijn als volgt:

Cyclus van het refurbish proces

 1. Controleren en testen
  • Bij binnenkomst worden alle devices grondig geïnspecteerd en getest.
 2. Renoveren en repareren
  • Eventuele defecte onderdelen worden vervangen door nieuwe onderdelen
 3. Hercontrole en beoordeling
  • Om te kunnen garanderen dat het product weer van optimale kwaliteit is, wordt het device nog een keer gecontroleerd
 4. Datawipe en herinstallatie
  • De gebruiksgegevens van de vorige gebruiker worden verwijderd en de programma’s worden opnieuw geïnstalleerd
 5. Reinigen
  • Nadat het device 100% technisch in orde is verklaard, krijgt deze een professionele reinigingsbeurt
 6. Sales ready
  • Het product is klaar en kan verkocht worden als refurb

De staat van refurbished producten

De kwaliteit van refurbished producten is vaak vergelijkbaar met nieuwe producten. Zoals besproken worden eventuele onderdelen vervangen. Vaak worden refurbished producten ook voorzien van een nieuwe batterij, maar dit is niet altijd nodig. Naast de technische keuring van de onderdelen wordt ook de laatst mogelijke software geïnstalleerd.

Er zijn er naast de ecologische voordelen ook nog andere voordelen voor bedrijven wanneer er gekozen wordt voor refurbished producten.

Refurbished is goedkoper

We kunnen als grootste voordeel wel stellen dat refurbished producten veel goedkoper zijn dan nieuwe producten. Dit kan in sommige gevallen tot wel 60% goedkoper zijn. Het laatste model van een product kost veel extra geld, terwijl dit vaak niet overeenkomt met verschil in kwaliteit. Bij een refurbished product haal je een product van goede kwaliteit binnen, terwijl het aanzienlijk minder kost. En bij afname van grote partijen kan dit leiden to veel besparing.

Quality proof

Producten zijn gereinigd, gerepareerd en gereset naar fabrieksinstelling. De devices zijn uitgebreid getest tijdens het refurbish proces om component- en systeemkwaliteit te garanderen. Er kan ook vanuit gegaan worden dat de kwaliteit van een refurbished product een stuk beter is in vergelijking met een standaard tweedehands product.

Altijd garantie bij refurbished producten

Een ander voordeel dat je geleverd krijgt bij refurbished producten, is het feit dat je altijd kunt profiteren van garantie. De producten worden gekocht bij een gespecialiseerd bedrijf, waar je net als bij nieuwe producten kan rekenen op garantie.

Refurb gespecialiseerde bedrijven

In de meeste gevallen is refurb een betrouwbare keuze. Dit is echter niet in alle gevallen. Het is afhankelijk van de refurbished leverancier en de kwaliteit van de vervangende onderdelen. Naast aantrekkelijke prijs, is het ook belangrijk om te controleren op betrouwbaarheid. Betrouwbare leveranciers herken je aan:

 • De geboden garantie periode
 • Het aantal (positieve) klantreacties & reviews
 • Keurmerken (MVO Nederland)
 • Levertijd van de producten
 • Niet goed, geld terug garantie
 • Een uitstekende klantenservice
 • Grote productenvoorraad

Een overzicht van refurbished producten beschikbaar bij Reverse IT

Barcode scanners PDA Kiosk
Datalogic Bluebird Pidion Motorola
Honeywell Datalogic Symbol
Intermec Motorola Zebra
Symbol Opticon
Zebra Zebra
Mobile Computer Vehicle Terminal Toughpad
Datalogic Honeywell Panasonic
Honeywell Intermec Toughbook
Intermec LXE Panasonic
LXE Motorola Rugged tablet
Motorola Psion Teklogix Zebra
Psion Teklogix Inbouwscanner Rugged laptop
Symbol Motorola Getac
Unitech
Zebra
Desktop printer Industriële printer Midrange printer
Zebra Honeywell Honeywell
Mobiele printer Zebra Intermec
Honeywell Bon printer Zebra
Zebra Epson

 

POWER UP! BATTERIJ PROMO

Honeywell

Reverse IT, de duurzame barcodespecialist van de Benelux!

Naast refurbished hardware, verkoopt Reverse IT ook batterijen van de hoogste kwaliteit.
Om de gebruiksduur van uw apparatuur te garanderen is het verstandig om ongeveer elke 2 jaar de batterijen te vervangen.
Dit is een relatief dure aanbesteding, maar niet via Reverse IT.
U kunt tot wel 30% besparen op aanschaf van batterijen en u ontvangt tevens mooie cadeaus indien u voor 31-03-2018 een bestelling plaatst!*

 

Bekijk hier het hele nieuwsbericht

 

 

 

 

Reverse IT END OF THE YEAR DEALS

Reverse IT ‘End of the Year Deals’

Profiteer de gehele maand december van onze acties!
 • 10% Korting op alle Repair Strippenkaarten
 • 10% Korting op alle Certified Selection modellen
Beide acties zijn voor zowel nieuwe als bestaande relaties geldig.
Bekijk hier het hele nieuwsbericht

Best of Certified Selection

Reverse IT, de leverancier van barcode hardware, nieuw én refurbished, in de Benelux!

Naast de nieuwste hardware, verkopen wij bij Reverse IT ook gebruikte hardware van de hoogste kwaliteit: Certified Selection. Dit speciale keurmerk garandeert dat alle vitale onderdelen vervangen zijn, de hardware door onze engineers grondig getest is en wordt standaard geleverd met 180 dagen garantie. Bovendien bespaart u gemiddeld 40% tot 60% op de aanschaf!Honeywell

De voordelen op een rij:

 • Besparing op hardware tot wel 60%
 • 180 dagen standaard garante (uitbreidbaar tot 3 jaar)
 • End-Of-Life devices voor bestaande installbase/fleetmanagement
 • Reverse IT Maintenance óók beschikbaar op refurbished hardware

Bekijk hier het hele nieuwsbericht

Opkopen Hardware: MC3000 series, QL220/QL220+, MC9000 series & Psion Teklogix 7535-G2.

Overtollige MC3000 series, QL220/QL220+, MC9000 series óf Psion Teklogix 7535-G2? Reverse IT koopt uw hardware op!

Het komt regelmatig voor bij organisaties dat er overtollige en verouderde devices op de plank blijven liggen. Waarom dit laten verstoffen? Reverse IT koopt uw verouderde en/of overtollige devices over. Wij zorgen voor gecertificeerde datavernietiging, recycling en afvoer van uw devices. Meld uw barcode scanner nu aan en ontvang een goede prijs voor uw overtollige scanners!

 

De voordelen op een rij:

 • Gebruikte apparatuur heeft een restwaarde, verdien aan uw overtollige devices;
 • Liever vandaag dan morgen inleveren (de restwaarde vermindert per dag);
 • Gecertificeerde, en dus veilige, datavernietiging;
 • Geen zorg meer hoeven dragen voor opslag en beheer van verouderde apparatuur;
 • Reverse IT zorgt voor de logistieke afhandeling

Bekijk hier het hele nieuwsbericht

Opkopen Hardware: QL220/QL220+, CK71, TC55 & Psion Teklogix 7535-G2.

Overtollige QL220/QL220+, CK71, TC55 óf Psion Teklogix 7535-G2? Reverse IT koopt uw hardware op!

Het komt regelmatig voor bij organisaties dat er overtollige en verouderde devices op de plank blijven liggen. Waarom dit laten verstoffen? Reverse IT koopt uw verouderde en/of overtollige devices over. Wij zorgen voor gecertificeerde datavernietiging, recycling en afvoer van uw devices. Meld uw barcode scanner nu aan en ontvang een goede prijs voor uw overtollige scanners!

 

De voordelen op een rij:

 • Gebruikte apparatuur heeft een restwaarde, verdien aan uw overtollige devices;
 • Liever vandaag dan morgen inleveren (de restwaarde vermindert per dag);
 • Gecertificeerde, en dus veilige, datavernietiging;
 • Geen zorg meer hoeven dragen voor opslag en beheer van verouderde apparatuur;
 • Reverse IT zorgt voor de logistieke afhandeling

Bekijk hier het hele nieuwsbericht

Opkopen Hardware: MC3090, QL220/QL220+, TC70 & Psion NEO PX750.

Overtollige MC3090, QL220/QL220+, TC70 óf Psion NEO PX750? Reverse IT koopt uw hardware op!

Het komt regelmatig voor bij organisaties dat er overtollige en verouderde devices op de plank blijven liggen. Waarom dit laten verstoffen? Reverse IT koopt uw verouderde en/of overtollige devices over. Wij zorgen voor gecertificeerde datavernietiging, recycling en afvoer van uw devices. Meld uw barcode scanner nu aan en ontvang een goede prijs voor uw overtollige scanners!

 

De voordelen op een rij:

 • Gebruikte apparatuur heeft een restwaarde, verdien aan uw overtollige devices;
 • Liever vandaag dan morgen inleveren (de restwaarde vermindert per dag);
 • Gecertificeerde, en dus veilige, datavernietiging;
 • Geen zorg meer hoeven dragen voor opslag en beheer van verouderde apparatuur;
 • Reverse IT zorgt voor de logistieke afhandeling

Bekijk hier het hele nieuwsbericht

Refurbished Units: Beschikbaar bij Reverse-IT

Dolphin CT50, Datalogic Falcon X3+ en Vocollect SRX2

Een kleine selectie uit het assortiment van Reverse IT. We hebben momenteel o.a. de volgende units beschikbaar. Heeft u interesse in onderstaande units? Neem dan snel contact op met Reverse IT, onze contactgegevens vindt u op onze contactpagina.

Honeywell Dolphin CT50
PN: CT50LUN-CS13SE0

Datalogic Falcon X3+
PN: 945250063

Vocollect SRX2

Vocollect Talkman A730
PN: TT-930 

 

Meer informatie? Bekijk hier het hele nieuwsbericht

Diensten