Blogs, Nieuws

Ontzorg uw IT afdeling tijdens de vakantie: 5 tips

5 TIPS voor ontzorging van uw IT afdeling

De schoolvakanties voor alle regio’s in Nederland zijn nog steeds in volle gang. Afhankelijk van uw branche is het of heel rustig, of heel druk. De reden hiervoor kan verschillen, maar over het algemeen komt het nooit goed uit wanneer u een collega langere tijd moet missen. Toch zijn er een aantal zaken die deze periode een stuk prettiger maken en de IT afdeling kunnen ontzorgen.

Reverse IT Consultant Wouter Turpijn geeft een aantal tips om hier mee om te gaan.

Beperkte bezetting overbruggen met beheer op afstand

De meeste mensen zoeken de zon op en gaan op vakantie in of rondom de zomerperiode. Dit maakt dat bij veel bedrijven een tekort ontstaat op een afdeling en de collega’s die achter blijven krijgen het (extra) druk. Deze beperkte bezetting is vaak één van de grootste knelpunten tijdens drukke zomers.

Om deze druk enigszins weg te nemen kunt u er over nadenken om diensten van uw (huis)leverancier extra te benutten. Reverse IT heeft een Mobile Managed Service waarmee klanten volledig ontzorgd zijn op het gebied van mobile device beheer. Een verlengstuk van uw eigen ICT-afdeling dus! Dit kan u helpen de periode van beperkte bezetting zonder kleerscheuren te overbruggen. Kunnen wij uw afdeling ook ontzorgen door alle mobiele apparatuur op afstand te beheren? Neem vrijblijvend contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken.

Pak een rustig moment aan om vooruit te denken

Is het in uw branche momenteel erg rustig? Dan is dit wellicht het perfecte moment om te praten over een mogelijk project dat in het vooruitzicht staat. De vrijgekomen tijd kan gespendeerd worden aan het uitwerken van een plan of het bespreken van (technische) details.

Wanneer de beperkte bezetting dit niet toelaat met het huidige personeel kunnen externe partijen hier ook bij ondersteunen. Reverse IT ademt alles rondom mobile computing, dus betrek ons bij vraagstukken of zaken waarvan u denkt dat het beter kan. Ook wanneer de bezetting wel voldoende is om deze zaken op te pakken in een zomerperiode, kan het tot nieuwe inzichten leiden om een expert aan te haken.

Man using mobile payments online shopping and icon customer network

Maak tijd om updates uit te rollen en te testen

Software updates: iedereen kent het belang hiervan maar ziet niet altijd de noodzaak. Nu zou een rustigere zomerperiode een ideaal moment zijn om hier toch eens naar te kijken. Als er ruimte en tijd is om een update te testen, grijp hem aan. Bent u al een MMS klant van Reverse IT? Dan rollen we de update of upgrade kosteloos voor u uit op ieder gewenst moment van de dag of tijdens het weekend.

Externe hulp inschakelen

Zijn er binnen uw organisatie klussen die echt moeten gebeuren en waar onvoldoende mensen voor beschikbaar zijn? Het is soms sneller en voordeliger om hiervoor externe hulp in te schakelen. Reverse IT beschikt over skilled medewerkers die op technisch vlak van alles voor u kunnen betekenen. Daarnaast hebben wij een internationaal netwerk aan technische krachten die op bijna iedere locatie in Europa ingezet kunnen worden.

het instellen van devices bij gebruikt van Mobile Managed Services

Bespaar tijd met efficiënte oplossingen

Wanneer u echt tijd tekort komt door een krappe bezetting, moet u ervoor zorgen dat er tijd bespaard wordt op dagelijkse werkzaamheden. Soms kan een kleine aanpassing in efficiëntie al voor grote tijdwinst zorgen.

Op het gebied van mobile computing en scanning zijn er tal van mogelijkheden die op software en hardware matig vlak een aanzienlijke productiviteitsboost kunnen geven. Dit kan variëren van het optimaliseren van bepaalde instellingen, volledig mobile device management of het inzetten van de juiste accessoire, die het werkende leven van de eindgebruiker gemakkelijker maakt.

Wilt u weten met welke efficiënte oplossingen u binnen de organisatie tijd kunt besparen? Nodig ons uit en we duiken gezamenlijk de situatie en processen in. Onze ervaring bij vergelijkbare klanten maakt dat we soms dingen inzien waar anderen nooit aan hebben gedacht. Samen zorgen we ervoor dat uw afdeling in piekperiodes ontzorgd wordt en bedrijfsprocessen niet verder lijden onder een krappe bezetting.

Meer informatie aanvragen:

 

    Naam:

    E-mail:

    Telefoon:

    Vraag / opmerking: