Hardware opkopen voor een tweede leven

Heeft u devices die ongebruikt in uw magazijn liggen te verstoffen? PDA’s van onder andere Honeywell en Zebra? Hardware opkopen behoort tot het dienstenpakket van Reverse IT. Wij geven als IT opkoper de hardware een tweede leven. Oude hardware verkopen is dus goed voor uw portemonnee en voor het milieu.

Veel devices zijn ook na de garantie namelijk nog prima inzetbaar! IT waardeherstel (‘asset recovery’) noemen wij dat. Uiteraard wordt alle nog aanwezige data eerst professioneel en grondig vernietigd, waarvan u per device een Blancco-certificaat ontvangt. Zo bent u er zeker van dat vertrouwelijke gegevens permanent zijn verwijderd. Reverse IT is een flexibele logistieke partner en hardware opkoper. U krijgt daarom van ons een goede prijs voor uw overtollige hardware.

Voordelen van hardware laten opkopen

Wanneer u besluit in zee te gaan met een hardware opkoper investeert u in een circulaire IT door op een duurzame manier met uw apparatuur om te gaan. Als opkoper geven wij de apparaten die u niet meer gebruikt, maar nog wel functioneren een tweede leven als refurbished hardware, zoals onze Refurbished PDA handheld modellen. Apparaten die niet meer ingezet kunnen worden, worden op een milieuvriendelijke manier gerecycled. Door afspraken met een professionele opkoper profiteert u van:

 • Hoge restwaarde voor uw overtollige apparatuur
 • Een bijdrage aan de circulaire inzet van IT hardware
 • Logistieke ontzorging in het gehele proces
 • Gecontroleerde verwerking van alle hardware
 • 100% garantie en officieel dataverwijderingscertificaat (Blancco)

Oude hardware verkopen: hoe werkt het?

Computer, laptops en toebehoren vallen niet binnen ons assortiment en kopen we dan ook niet op.

 1. Meld uw overtollige hardware aan door op onderstaande button te klikken. Voeg een Excel-overzicht met daarin per te verkopen apparaat merknaam, type, partnummer, wel of niet werkend, scherm heel of kapot, aantal en eventueel extra accessoires. Voeg daarnaast foto’s toe, zodat wij als hardware opkoper op afstand een goede inventarisatie van de restwaarde kunnen maken;
 2. Na akkoord op ons voorstel met overnameprijs en afspraken omtrent recycling en datavernietiging, halen wij of een van onze transporteurs de hardware bij u op;
 3. Zodra de hardware binnen is, gaan wij aan de slag. Data wordt zorgvuldig en grondig verwijderd door gecertificeerde software van onze partner Blancco of, indien zo afgesproken, door de shredder gehaald;
 4. De hardware wordt grondig gereviseerd (reiniging, reparatie en vervanging van defecte onderdelen) en getest en gaat daarna de verkoop of verhuur in als refurbished model;
 5. U krijgt een goede prijs voor uw overtollige hardware. Volg deze stappen dus altijd wanneer u van plan bent om oude hardware te verkopen.

Wat kost hardware laten opkopen?

Afvoer van overtollige hardware kost u helemaal niets. Sterker nog: u krijgt er zelfs geld voor! De prijs wordt bepaald door modeltype, leeftijd en of het device na reviseren weer ingezet kan worden. Devices die de markt weer op kunnen, zijn logischerwijs meer waard dan kapotte devices die vernietigd moet worden. Computer, laptops en toebehoren vallen niet binnen ons assortiment en kopen we dan ook niet op.

Door onze ervaring met het opkopen van hardware, hebben wij een ruim afzetkanaal waar uw oude devices een nieuwe gebruikscyclus krijgen. U krijgt dus een goede prijs voor uw overtollige hardware. Voor meer informatie kunt u natuurlijk altijd terecht bij ons salesteam. Zij vertellen graag meer over hardware opkopen!

  Voornaam:

  Achternaam:

  Organisatie:

  E-mail:

  Telefoon:

  Vraag / opmerking: