Babypark Reverse IT

Babypark is Europa’s grootste winkel met baby artikelen. Met een sterke online positie en tien megastores in Nederland en een megastore in Duitsland is Babypark een gevestigde naam. Babypark is onderdeel van de FTH Groep en is marktleider op het gebied van baby hardware in Nederland.

Sinds het eerste contact in 2017 heeft Reverse IT een duurzame samenwerking met de FTH Groep opgebouwd. In eerste instantie heeft Reverse IT geholpen met het in de lucht houden van bestaande systemen, terwijl er tegelijkertijd gewerkt is aan de implementatie van een nieuw Warehouse Management Systeem (WMS).

Uitdagingen door sterke groei

De sterke groei van FTH Groep heeft gezorgd voor een toenemende druk op het beheer van IT en logistieke processen. De automatisering naar een verbeterde (digitale) omgeving speelde hierbij een grote rol.

“Gedurende deze tijd was het voor FTH kritisch dat de primaire bedrijfsprocessen rondom magazijn en distributie ongemoeid bleven”, geeft Gijsbert van Bochove aan. Hij is IT manager bij Babypark, en daarmee verantwoordelijk voor de samenwerking met Reverse IT.

Altijd online dankzij snelle reparaties en een SWAP regeling

“Momenteel hebben we een meerjarige overeenkomst met Reverse IT voor support. Onze SWAP regeling maakt het mogelijk om bij uitval direct vervanging te regelen, waardoor de downtime wordt geminimaliseerd”, Aldus Gijsbert van Bochove. Daarnaast is er de mogelijkheid om tijdens piekperiodes extra apparatuur te huren bij Reverse IT: “Een groot voordeel, want zo kunnen we pieken op een efficiënte manier opvangen.”

De verschillende kostenbesparingen lagen uitstekend in lijn met de lange termijn planning van Babypark om te migreren naar een nieuw WMS met moderne Android hardware.

“Onze SWAP regeling maakt het mogelijk om bij uitval direct vervanging te regelen, waardoor de downtime wordt geminimaliseerd.”

Gijsbert van Bochove – IT manager bij Babypark

Honeywell CT60

Overstappen naar een nieuw WMS

De implementatie van een nieuw WMS brengt vele uitdagingen met zich mee. Babypark heeft Reverse IT ingeschakeld om te adviseren rondom nieuwe AIDC hardware en de combinatie met het nieuwe WMS.

Gedreven door de laatste ontwikkelingen op het gebied van rugged computing en Android heeft Babypark na een begeleide testperiode de keuze gemaakt om Reverse IT de implementatie van Honeywell mobile computers, mobile printers en handscanners te laten organiseren.

Effectieve samenwerking bij de implementatie

Reverse IT heeft dankzij een actieve samenwerking met Babypark en Honeywell het volgende gerealiseerd:

Mobile Managed Services

Een centraal dashboard waarin zowel Babypark als Reverse IT het beheer op alle mobile devices binnen handbereik hebben. Zo zijn alle Android computers uitgerust met eenduidige software versies, configuratie en instellingen en worden updates en wijzigingen op afstand in real-time uitgerold.

Bij problemen, vragen of klachten kijkt de IT afdeling of leidinggevende op afstand mee met de eindgebruiker of schakelen zij de Support Desk van Reverse IT in. Van Bochove: “de zekerheid van een partner met kennis, waarop Babypark kan terugvallen en de controle die men hierdoor heeft, is een aanwinst voor de organisatie geweest.“

Honeywell Mobility Edge

De long-term support dankzij onderliggende ‘Mobility Edge’ technologie, product duurzaamheid en performance zijn voor Babypark de doorslaggevende factoren geweest voor de keuze op Honeywell CK65 en CT60 rugged mobile computers gecombineerd met Honeywell RP4 mobile printers.

In een vergelijkbare situatie? Neem contact op met Stefan Manning van Reverse IT, voor meer informatie: s.manning@reverse-it.net.