Case Study: fonQ

Webwinkel fonQ verkoopt alles voor in en om het huis. In 2019 is het bedrijf verhuisd naar een nieuw distributiecentrum in Utrecht, om te kunnen blijven voldoen aan de groeiende vraag.

Een nieuw distributiecentrum met nieuwe hardware en software

Een gloednieuw distributiecentrum vraagt ook om maximale controle op logistieke processen.

Om dit te optimaliseren, is ervoor gekozen om de scan-hardware en het eigen ontwikkelde WMS te gaan vervangen.

Reverse IT werd uitgekozen om te helpen met de vernieuwing van de hardware.

Verouderde hardware en WMS

De start van het project met Reverse IT en fonQ dateert van begin 2019.

Niet alleen was onze hardware aan vervanging toe, ook hadden we te maken met een WMS dat we in eigen beheer ontwikkeld hebben. De ontwikkeling hiervan stopte, waarna we besloten een third-party WMS aan te schaffen.

vertelt IT manager Edwin van Dessel namens fonQ.

Reverse IT heeft via onafhankelijk advies een op de situatie toegesneden offerte opgesteld voor het vervangen van de verouderde hardware.

Overstap naar Honeywell

Om de bedrijfsvoering te optimaliseren, is hardware uitgekozen die perfect aansluit bij de wensen en situatie van fonQ. In zijn advies kwam Reverse IT met het merk Honeywell. Niet voor niets, want dit merk wordt door veel klanten van het bedrijf al lange tijd met succes gebruikt.

Er was een uitstekende fit qua prijs, kwaliteit en functionaliteit.

Honeywell Dolphin CT40

De compacte en lichtgewicht Honeywell CT40 vormt de ruggengraat van het hardware pakket.

Deze handterminals gebruiken we in combinatie met een handige scan handle, zodat het apparaat makkelijk te hanteren is door ons personeel

legt van Dessel uit.

Deze full-touch mobile computer is met slimme accessoires ook inzetbaar als wearable of desktop computer met display dock.

Honeywell Dolphin CK65

Naast de CT40 werd ook gekozen voor de CK65 van Honeywell voor de zwaardere taken in het warehouse.

Deze robuuste Honeywell PDA met toetsenbord en touchscreen scoort uitstekend op het gebied van ergonomie en duurzaamheid en heeft het een batterijduur van maar liefst 28 uur. Ideaal voor de (scan) intensieve werkzaamheden.

Honeywell RT10A Tablet

Eind 2020 heeft fonQ aan Reverse IT gevraagd om een tablet welke kan worden ingezet binnen de nieuwe oplossing voor het afhandelen van retouren.

Na het testen van een aantal tablet computers is de keuze gevallen op de Honeywell RT10A. Deze Android tablet heeft naast een helder 10.1” scherm ook een geïntegreerde FlexRange scanner, waarmee scan afstanden tussen 5cm en 10 meter mogelijk is, wat deze multi-inzetbaar maakt.

Implementatie, training en ondersteuning

Als aanbieder van Mobile Managed Services houdt het bij Reverse IT niet op met de levering van hardware en software.

Niet alleen hebben we vooraf uitgebreide demonstraties van Reverse IT gekregen, ook hebben we hands-on test gedraaid met de Honeywell apparatuur en accessoires. Je wil uiteindelijk wel zeker weten dat je de juiste stappen zet.

geeft van Dessel aan.

 

Mobile Managed Services

Het overzicht wat fonQ heeft dankzij het SOTI dashboard geeft real-time inzage in het gebruik van alle apparaten en maakt het makkelijk om gebruikers op afstand te ondersteunen.

Het uitrollen en testen van software updates is daarmee snel uitgevoerd.

Gedurende de test heeft Reverse IT, in samenwerking met Diract, en hun Ceyenne WMS, gezorgd voor deskundige begeleiding. Vervolgens is de overgang van start gegaan.

Het hele systeem is geconfigureerd en personeel is getraind, waarna we de implementatie hebben afgerond.

Ook na de implementatie blijft Reverse IT op afstand ondersteuning bieden:

We weten dat hulp altijd beschikbaar is, mochten er onverhoopt problemen optreden.

besluit van Dessel.

Over fonQ

Een ruim assortiment, keuzehulp én inspiratie: fonQ is de online winkel die helpt bij het inrichten van je huis. Tijdens de ABN AMRO Webshop Awards 2018-2019 is fonQ voor het derde jaar op rij verkozen tot beste webshop in wonen.

Geef je huis wat fonQ!

Meer info: www.fonq.nl