Case Study: Group of Butchers

Group of Butchers, fabrikant en leverancier van vleesspecialiteiten, heeft zijn distributiecentrum in het Brabantse Boxtel. Vanzelfsprekend vindt de opslag en distributie plaats vanuit een gekoelde omgeving. En dat vraagt om specifieke, robuuste hardware oplossingen.

Samenwerking

Reverse IT is ingeschakeld voor de levering van nieuwe hardware, nadat Group of Butchers eerder al besloot om over te stappen op een nieuw WMS met Android ondersteuning.

Hieronder lees je meer over de succesvolle samenwerking tussen alle partijen.

Van Windows naar Android

In 2019 koos Group of Butchers voor de WMS oplossing van Davanti, CORAX SaaS WMS.

Het betekende dat er geen toekomst meer was voor de toenmalige vloot van Windows Mobile Computers.

In de zoektocht naar Android oplossingen liet Bart Kroot van Group of Butchers zich adviseren door Barry Jonkers van Reverse IT:

We waren specifiek op zoek naar robuuste mobile computers die bestand zijn tegen kou en bijbehorende condensvorming. Ook een goede accuduur en lange levensduur vonden we van groot belang”, legt Kroot uit.

Uiteindelijk viel de keuze op de Zebra MC9300 Freezer.

Dankzij een geïntegreerde heater en IP67 en IP65 ratings is deze mobile computer perfect bestand tegen de kou en condensvorming in de coldstore omgeving van het distributiecentrum. De krachtige 7.000 mAh coldstore accu beperkt het aantal oplaadmomenten.

“Dit model voldoet perfect aan onze eisen. Een bijkomend voordeel van de samenwerking met Reverse IT is dat we de oude hardware konden inruilen”, vindt Kroot.

Succesvolle implementatie van hardware en software

De invoering van nieuwe hardware en software zorgt altijd voor een gezonde spanning. Om de implementatie succesvol te laten verlopen heeft Reverse IT nauw samengewerkt met Davanti, de leverancier van CORAX WMS. Het WMS is een SaaS product (Software as a Service) wat het flexibel en schaalbaar maakt.

CORAX werkt 100% vanuit de cloud en beschikt naast de Desktop versie ook over een standaard App die met vrijwel ieder mobiel device compatible is, zoals een scanner of zelfs een smartphone. Group of Butchers controleert het gehele interne logistieke proces met dit innovatieve WMS.

Kroot: “Reverse IT en Davanti leverden samen een maatwerk oplossing, omdat wij specifieke eisen hadden. Om zeker te weten dat we de juiste keuzes maakten, mochten we vrijblijvend de hardware uittesten in een proefperiode. Reverse IT zorgde daarbij voor volledige technische ondersteuning.

Na een succesvolle testfase zijn de Zebra MC9300’s probleemloos in gebruik genomen door de medewerkers van het distributiecentrum.

Vijf jaar ondersteuning en software support

Barry Jonkers, namens Reverse IT verantwoordelijk voor het project, kijkt tevreden terug:

“Op basis van onze expertise bij andere klanten en trends in de markt hebben we een maatwerk oplossing geadviseerd. De succesvolle implementatie geeft aan dat de juiste keuzes gemaakt zijn”, legt hij uit.

Reverse IT helpt Group of Butchers nog minimaal vijf jaar met ondersteuning voor zowel de software als hardware. Hierdoor is het altijd mogelijk om snel te schakelen, mochten er onverhoopt problemen optreden.

Over Group of Butchers

Group of Butchers is een groep slagers die de lekkerste vleesproducten levert, onder meer aan de retail. Naar eigen zeggen is vernieuwing en lef de basis van hun succes. Het bedrijf bedient de retail met voornamelijk private label vleeswaren. Ook de out-of-home-markt is belangrijk.

De groep heeft tien productielocaties die te vinden zijn in Nederland, België en Duitsland. Hier werken dagelijks zo’n zevenhonderd medewerkers aan uiteenlopende vleesspecialiteiten.

Meer info: www.groupofbutchers.com