GVT Transport & Logistics

GVT, sinds 2021 onderdeel van ID Logistics, vernieuwde zijn hardware en software voor logistieke processen in samenwerking met Reverse IT. Dankzij nieuwe Zebra scanners en mobile device management kan het transportbedrijf nu efficiënter werken. In dit artikel vertellen we je meer over deze succesvolle samenwerking. 

Vraag naar nieuwe boordcomputer

Barry Jonkers van Reverse IT weet nog goed hoe het contact tussen Reverse IT en GVT tot stand kwam:

Zebra TC26

“Eind 2020 hebben ze ons gevraagd om een mobiel alternatief voor hun toenmalige boordcomputers”, vertelt hij.

Reverse IT leverde vijf Zebra TC26 PDA’s voor een testfase. Om deze centraal en op afstand te kunnen beheren en monitoren werd het SOTI MobiControl EMM (mobile device management) platform ingezet.

Reverse IT zorgde op de achtergrond voor de technische ondersteuning en begeleiding gedurende deze test. Een uitgebreide demonstratie en uitleg voorafgaand aan de testfase maakte een soepele start mogelijk.

Drie focuspunten

Bij het vernieuwen van de hardware had GVT het doel om drie verbeteringen door te voeren, zegt Chris Sauerbier van GVT:

“Ten eerste wilden we gewoon een betere oplossing voor onze chauffeurs. Maar ook optimalisatie van het goederen registratieproces was een doel, net als een betere beheersbaarheid voor onze eigen IT afdeling.”

De software van Logi-App gecombineerd met de krachtige MDM speelt hierbij een grote rol en voorziet in alles wat GVT zoekt in een boordcomputer.

“De MDM software van SOTI maakt het mogelijk om de installatie van devices te automatiseren en controleren. Ook kan de IT afdeling support op afstand bieden, wat natuurlijk ideaal is bij eventuele problemen onderweg”, geeft Sauerbier aan. 

Ook over updates en veiligheid hoeft GVT zich geen zorgen te maken, want zowel reguliere software updates als security patches worden via SOTI MobiControl centraal uitgerold. Daarnaast heeft Reverse IT geholpen met het dichttimmeren van Android zodat ongewenst gebruik van de PDA’s wordt voorkomen. 

Alle chauffeurs voorzien

Na een succesvolle testfase zijn alle chauffeurs van GVT voor fijnmazige distributie uitgerust met de compacte Zebra TC26 Android PDA’s, die de beschikking hebben over een snelle 1D/2D scanner en goede prestaties leveren die nodig zijn voor de Logi-App.

Het gehele pakket van zowel hardware als MDM software werkt inmiddels naar volle tevredenheid:

“We zijn zeer te spreken over de praktische oplossingen die Reverse IT ons geboden heeft. Ze zijn een goede sparringpartner met veel expertise”, besluit Sauerbier. 

MDM SOTI Dashboard

Over GVT

GVT is een toonaangevende dienstverlener in transport, logistiek en warehousing in de Benelux. Het is een familiebedrijf, wat merkbaar is in de manier van zakendoen: betrokken, persoonlijk en korte lijnen. De kracht van GVT zit in de combinatie van een toonaangevende, wendbare en innovatieve werkwijze met een persoonlijke benadering. In 2021 is GVT onderdeel geworden van ID Logistics. Meer weten? Bezoek de website: www.gvt.nl