LPR is een specialist in Service Logistics en werkt met 30 zelfstandige business partners. De logistieke dienstverlener zocht een nieuwe soft- en hardware oplossing voor de chauffeurs van zijn business partners. Het bedrijf kwam daarvoor uit bij Reverse IT en softwarebedrijf Aventeon. Lees meer over LPR GmbH op: www.lpr.de

Naast nieuwe Honeywell EDA51 mobile computers werd Logistics.ONE software van Aventeon geleverd. Het SOTI MobiControl platform werd uitgekozen om dit alles samen te brengen en op afstand te beheren. We vertellen in deze case study meer over dit project.

In contact via de ESLA Group

Het contact tussen LPR GmbH en Reverse IT kwam tot stand via de ESLA Group, ESLA is een internationaal samenwerkingsverband van nachtdistributeurs en service logistics providers. Net als LPR is ook SLS (Special Logistic Services) hierbij aangesloten.

Dit Nederlandse bedrijf werkte al succesvol samen met Reverse IT:

“SLS heeft ons in 2018 ingeschakeld voor de vervanging van mobiele oplossingen voor chauffeurs. We hebben ze voorzien van nieuwe Honeywell EDA51 handterminals, Logistics.ONE software via Aventeon en SOTI MobiControl”

vertelt Barry Jonkers van Reverse IT.

“SLS was dermate enthousiast over de oplossingen van Reverse IT, dat het de collega’s van LPR heeft geadviseerd om na te denken over een soortgelijk pakket”, vult Jonkers aan.

Overstap naar Honeywell

Op hardware gebied koos LPR net als SLS dus voor de Honeywell EDA51, inclusief een 3 jarig supportcontract bij Honeywell. Precies de juiste keuze, vindt Andreas Kleimann  van LPR:

“Chauffeurs zijn zeer tevreden met de EDA51 van Honeywell. De apparaten zijn makkelijk in gebruik, maken scherpe foto’s, reageren snel en zijn bijna niet kapot te krijgen. Ook scannen ze uitstekend, zelfs als barcodes slecht leesbaar zijn. Tot slot zijn de GPS gegevens zeer nauwkeurig, zelfs tot in gebouwen.”

Om de devices extra robuust te maken zijn beschermhoezen toegevoegd, die de gevolgen van bijvoorbeeld een val verder moeten beperken. De business partners van LPR kunnen zelf kiezen of ze de hardware aanschaffen of leasen en geven aanvullende software wensen door aan het Support team van Reverse IT.

Honeywell-EDA51-In-Cradle

Logistics.ONE van Aventeon en Mobile Managed Services

Tegelijk met de EDA51 devices werd de Logistics.ONE software moeiteloos geïmplementeerd door Aventeon. Niet heel verrassend, want Logistics.ONE is hét softwarepakket voor chauffeurs en bezorgers. De Android software biedt optimale gebruiksvriendelijkheid voor chauffeurs, ook bij onvoorziene gebeurtenissen. Hoewel de standaardopties in Logistics.ONE uitstekend werken, ontwikkelt en test Aventeon ook nieuwe functies om de logistieke processen van LPR verder te verbeteren.

Voor het beheer en de uitrol van de devices heeft LPR gekozen voor de Mobile Managed Services (MMS) dienst van Reverse IT. Een totaalpakket aan ontzorging en controle waarvan SOTI MobiControl onderdeel uit maakt.

“SOTI MobiControl maakt het mogelijk om updates van afstand uit te voeren, instellingen wijzigen, de beveiliging op orde te houden en bovenal in te grijpen bij storingen”, legt Barry Jonkers van Reverse IT uit.

Business partners onderhouden rechtstreeks contact met Reverse IT en worden snel geholpen.

Prettige samenwerking

De implementatie van zowel hardware als software is succesvol verlopen. Andreas Kleimann van LPR GmbH is dan ook goed te spreken over de samenwerking met Reverse IT:

“Er is sprake van een prettige manier van werken met Reverse IT. Alles verloopt soepel, van het bestelproces tot de implementatie en configuratie.”, verteld Andreas Kleimann.

Ook op de lange termijn blijkt dat de juiste keuzes gemaakt zijn door LPR GmbH:

“De mogelijkheid om hardware te leasen bevalt ons goed. Ook zijn we bijzonder tevreden met SOTI, omdat we devices nu van afstand kunnen benaderen. Tot slot zijn het RMA proces en de service dik in orde bij Reverse IT”, besluit Kleimann.

Kortom; een zeer geslaagd project.

Over Aventeon

Aventeon ontwikkelt software voor last-mile logistiek. Het Logistics.ONE softwarepakket voor Android is een begrip in de markt. Chauffeurs profiteren onder meer van handige scan- en foto-opties, GPS tracking en andere hulpmiddelen.

Logistics.ONE wordt voortdurend doorontwikkeld om het gebruiksgemak te verbeteren en logistieke processen te vereenvoudigen.

www.aventeon.nl