Special Logistic Services B.V.

Special Logistic Services B.V. (SLS) ondersteunt bedrijven met technische buitendienstmedewerkers bij de uitvoering van tijdkritische distributie, opslag en retourenlogistiek van onder andere service parts en supplies.

Toename van productiviteit, flexibiliteit, gebruiksgemak en betrouwbaarheid

In 2018 werd de conclusie getrokken dat de bestaande mobiele oplossing voor de chauffeurs vervangen diende te worden, om deze processen optimaal te kunnen blijven ondersteunen. Bepalende doelstellingen bij het implementeren van nieuwe hardware en software waren; toename van productiviteit, flexibiliteit, gebruiksgemak en betrouwbaarheid.

Bas de Beer, Manager IT bij SLS, vertelt over zijn ervaringen tijdens de realisatie van dit project.

De juiste partners

Waarom SLS heeft gekozen voor een samenwerking met Reverse IT en Aventeon:

“Het selecteren van de juiste partners voor onze nieuwe mobiele oplossing leek een flinke uitdaging, met name op het gebied van software. Inzet van standaard software had onze voorkeur, maar er zijn behoorlijk wat leveranciers en we vonden het lastig om echt een helder inzicht te krijgen.

Uiteindelijk stak Aventeon met zijn Logistics.ONE software er bovenuit. Dit bedrijf is marktleider op het gebied van mobiele, digitale oplossingen voor chauffeurs en bezorgers. Door een absolute focus op de relevante mobiele werkprocessen is Aventeon uitgegroeid tot dé specialist binnen het vakgebied Transport & Logistiek.

Logistics.ONE was een logische keuze voor SLS, denkt de Beer:

“Ze begrepen onze processen, hun demo liet goed onze mogelijke werkwijze zien, de communicatie was helder en het klikte ook op persoonlijk vlak.”

Zoektocht naar de optimale prijs-kwaliteitsverhouding

Reverse IT heeft SLS geadviseerd en begeleid in de keuze voor een duurzame mobiele oplossing die aansluit bij de toepassing en het proces van de eindgebruikers.

Om maximale betrouwbaarheid te realiseren kwamen voor de mobiele computers, alleen leveranciers van A-merken in aanmerking. Goede ondersteuning, flexibiliteit en een optimale prijs/kwaliteits-verhouding vinden we belangrijk.

Na uitvoerige testen hebben we gekozen voor de Honeywell EDA51 in combinatie met leverancier Reverse IT. De EDA51 kwam als beste optie uit onze testen en Reverse IT bewees een bedrijf te zijn dat met ons mee wilde denken en snelle, goede support levert.”

Legt een tevreden de Beer uit.

Beheer op afstand, Mobile Device Management

Het beheren en beheersen van de mobile computers, de software, updates en security is moeilijk te hanteren, eenmaal uitgegeven aan chauffeurs. Zeker tijdens (nacht-) distributie is het van belang dat kritische werkzaamheden uitgevoerd kunnen blijven worden.

Reverse IT heeft een Enterprise Mobile Device Management platform van SOTI geïntroduceerd en geïmplementeerd. SOTI MobiControl stelt de IT en afdelingsmanagers van SLS in staat om de handterminals snel en eenvoudig te stagen en op afstand vanuit een real-time dashboard te beheren.

“Onze chauffeurs vinden werken met de oplossing eenvoudig en we kunnen er dagelijks op vertrouwen dat het optimaal functioneert. We zien dat Aventeon zijn software steeds weer verder ontwikkelt en merken dat onze input daarin wordt meegenomen.”

Mobile Managed Services

Reverse IT biedt vanuit Nederland real-time ondersteuning voor andere bedrijven in Europa. Met Mobile Managed Services is een wijziging, update of configuratie voor partners en onderaannemers van LPR GmbH snel gemaakt.

“SLS is de Benelux-partner van het samenwerkingsverband European Service Logistics Association, ofwel ESLA. Onze Duitse partner LPR GmbH heeft onlangs ook de Honeywell EDA51 met de Logistics.ONE software in gebruik genomen”.

De juiste keuze

Inmiddels zijn er twee jaar voorbij sinds er gestart werd met Reverse IT, Logistics.ONE en Honeywell. De Beer:

“In die periode hebben de leveranciers bewezen dat wij als SLS de juiste keuze hebben gemaakt. We hebben een aanzienlijke stijging van productiviteit kunnen realiseren, wat natuurlijk heel positief heeft gewerkt op onze ROI (“Return On Investment”)”.

Over SLS

SLS is dé specialist in Field Service Logistics binnen de Benelux. Men is gespecialiseerd in de logistieke dienstverlening voor servicebedrijven. Dit betekent dat SLS voor opdrachtgevers goederen bijvoorbeeld in de nacht of vroeg in de ochtend aflevert zodat de Field Service-medewerker in de ochtend direct kan beschikken over de goederen. Daarnaast heeft SLS zich toegelegd op het beheren van onderdelenmagazijnen en het afwikkelen van retour- en afvalstromen voor zijn opdrachtgevers.

Meer info: www.slsbenelux.nl