Case Study: Tuincentrum De Boet

Tuincentrum De Boet in Hoogwoud is al meer dan veertig jaar een begrip in Noord-Holland en ver daar buiten. Vanuit een prachtig modern pand in oud-Hollandse stijl wordt werkelijk alles verkocht voor huis, tuin, doe-het-zelf en dieren. Duizenden kwaliteitsproducten worden uit voorraad geleverd.  

Innovatie

Voor een snelle en accurate handeling van goederen werkt De Boet al jaren met innovatieve automatiseringsoplossingen. Onlangs vernieuwde zij een deel van de barcode scanners en zorgt een nieuwe app voor directe productinformatie en het snel en efficiënt invoeren van verkooporders.

Samenwerking

Reverse IT en Colleqtive werkten in deze vernieuwing intensief samen met De Boet. Wij spraken Sjors Bakker, IT-coördinator, over dit project.

De relatie met Reverse IT gaat al heel wat jaren terug, wij lieten defecte barcode apparatuur door Reverse IT altijd repareren, dat ging snel en naar volle tevredenheid. Toen deze apparatuur volledig was afgeschreven heeft Reverse IT in samenwerking met fabrikant Honeywell dit nieuwe type EDA51 geadviseerd.” legt Sjors uit.

Honeywell ScanPal EDA51

De EDA51 is een robuuste handheld, een smartphone met geïntegreerde scanner, met Android operating system. Daarmee sluit dit toestel geheel aan op de wens die bij De Boet speelde, naast snel en nauwkeurig barcodes scannen, met behulp van een gebruiksvriendelijke app de werkprocessen versnellen en versimpelen.

“De ervaring met de toestellen zijn erg positief, ze zijn handzaam, hebben een helder display en het scannen gaat direct en stukken sneller in vergelijking met een standaard smartphone met camera. Daarnaast gaat de batterij makkelijk de hele dag mee.”

Apps for Retail

Colleqtive ontwikkelde een app waarmee de medewerkers in het magazijn en op de winkelvloer direct aan de slag konden. Door van een artikel de barcode te scannen is direct alle relevante product informatie in het scherm beschikbaar; voorraad, locatie, bestelhoeveelheid, omloopsnelheid inclusief seizoensinvloed. Verkooporders worden direct waar de klant bij staat ingegeven.

De toevoeging van de Colleqtive app op onze andere systemen en kassaoplossing is een hele verbetering. Colleqtive is zeer flexibel en ontwikkeld ook nieuwe wensen snel. Klanten willen snel en goed geholpen worden, deze oplossing ondersteunt onze medewerkers daar volledig bij.

Legt Sjors Bakker uit.

Positieve ervaring

Reverse IT ondersteunde tijdens een testperiode voorafgaande aan de definitieve keuze voor het type Honeywell EDA51. Doorslaggevend voor dit type is naast de robuuste uitvoering een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding en goede prestaties.

“Ondanks dat de toestellen robuust zijn en tegen een stootje kunnen, merk ik dat onze medewerkers zorgvuldig met de apparatuur omgaan. We hebben nog geen defecte apparaten in het afgelopen jaar gehad. Als we gebruik moeten maken van service, dan hebben we daarvoor een Reverse IT CARE overeenkomst voor directe reparatie of support.”

Over Tuincentrum De Boet

De Boet in Hoogwoud is een begrip in Noord-Holland en ver daar buiten. Al meer dan veertig jaar komen tuinfans, doe-het-zelvers, woonliefhebbers, dierenvrienden en iedereen die het leuk vindt om lekker rond te struinen naar ons gezellige tuincentrum.

Bij De Boet vind je alles voor je huis en tuin en nog veel meer. Van kamerplant tot hondenmand, van cirkelzaag tot beukenhaag, van vogelhuis tot afvoerbuis, van zijden bloem tot herfstpompoen, van lampenkap tot zoldertrap… Je kunt het werkelijk zo gek niet bedenken of wij hebben het. En omdat we veel rechtstreeks inkopen, is alles ook nog eens zeer vriendelijk geprijsd.

Meer info en webshop: www.deboet.nl