Varo is één van de grootste Europese spelers in de internationale distributie van doe-het-zelfgereedschap, tuingereedschap, handgereedschap en accessoires. Zowel de eigen merken Powerplus en Kreator als verschillende private labels zijn te koop in dhz-winkels over heel de wereld. Reverse IT en VARO zijn een samenwerking aangegaan voor het vernieuwen van hun barcodescanners. 

In Lier – België wordt gewerkt vanuit een modern kantoor met een gastvrije showroom. Het grote distributiecentrum van 21.000m2 biedt ruimte aan meer dan 40.000 pallets doe-het-zelf gereedschap. Het proces voor in- en uitgaande goederen wordt ondersteund door ICT-oplossingen, waarvoor Varo recent een nieuwe keuze maakte voor de aankoop van moderne barcode scanners.

De toepassing van barcode scanners is voor Varo niet nieuw, de efficiency daarvan heeft zij al jaren ervaren in combinatie met het Locus WMS van Centric. Door de groeiende goederenstroom ontstond de behoefte aan meer apparatuur, maar de bestaande apparatuur was verouderd.

Hands-on testperiode

Reverse IT was al enige jaren partner voor Varo op het gebied van support en reparatie op de bestaande apparatuur. Daarnaast werd er apparatuur gehuurd om tijdelijk te overbruggen. Daardoor raakte zij al vroeg betrokken bij het selectietraject en is ondersteuning geboden bij het selecteren van geschikte apparatuur op basis van de eisen en wensen van Varo.

Na het samenstellen van een short-list zijn verschillende typen barcode scanners van diverse fabrikanten vergeleken in een hands-on testperiode.

“Omdat we van Reverse IT de mogelijkheid kregen om een aantal verschillende merken RF-Terminals/ Barcode scanners, voor een aantal weken in test te nemen. Konden we, het voor ons beste toestel, eruit kiezen.

Ook bij het configureren van de test toestellen en de ingebruikname van de 60 toestellen heeft Reverse IT steeds de juiste service kunnen bieden.”

Verteld Ronny Janssen – ICT Manager bij Varo n.v.

Datalogic Skorpio X5

De keuze voor Datalogic was unaniem. Met de Skorpio X5 is een ruggedised en toch handzaam model geselecteerd welke is voorzien van een groot en helder display. Ook de snelheid van het scannen was een belangrijk criterium en dat werkt uitstekend.

Bijkomend voordeel van dit type is het draadloos opladen in de multi-chargers. Daarmee wordt voorkomen dat er problemen ontstaan met vieze of beschadigde contactpunten. Een deel van de toestellen is voorzien van een pistol-grip.

“De ervaring die wij hebben met Datalogic is al jaren erg positief, met de Skorpio X5 heeft Datalogic een heel goede opvolger van de Skorpio X3 ontwikkeld, die in warehouse toepassing uitstekend functioneert. ” aldus Wouter Turpijn, technical manager bij Reverse IT

Reverse IT Care

Met een RIT CARE onderhoudsovereenkomst heeft Varo zich ervan verzekerd geen zorgen te hoeven maken over support, reparaties en software updates. Zelfs een swap-pool is beschikbaar bij eventuele reparaties.

Na de levering, configuratie en ingebruikname heeft Reverse IT de bestaande apparatuur ingeruild om vervolgens te refurbishen. Daarmee wordt de apparatuur opnieuw ingezet en wordt met elkaar een belangrijke bijdrage geleverd aan de circulaire economie.

Over VARO

Varo is één van de grootste Europese spelers in de internationale distributie van doe-het-zelfgereedschap, tuingereedschap, handgereedschap en accessoires. Zowel de eigen merken Powerplus en Kreator als verschillende private labels zijn te koop in dhz-winkels over heel de wereld.

www.varo.com