Vepo Cheese

Case Study Vepo Cheese

Reverse IT helpt Vepo Cheese met de integratie en het beheer van nieuwe barcode scanners. Marc van der Bij van Vepo Cheese vertelt over de aanschaf van barcodescanning apparatuur binnen het bedrijf. Benieuwd hoe dit proces is gegaan? Bekijk de video!

 

Over Vepo Cheese

Vepo Cheese is een familiebedrijf dat kaas inkoopt en verwerkt voor diverse klanten over de gehele wereld. Uniek aan de werkwijze van Vepo Cheese is de manier van klantgericht werken. Alle producties worden op basis van klantorders gemaakt. Hierbij wordt er niet gewerkt vanuit een algemene voorraad. Alles wordt specifiek op de behoeften en wensen van een klant is afgestemd.

Om het productieproces verder te optimaliseren was het bedrijf toe aan nieuwe IT oplossingen. Zo werd door de vervanging van een nieuw ERP- en WMS systeem de vraag naar nieuwe barcode scanners duidelijk. Voor deze zoektocht kwam Vepo Cheese terecht bij Reverse IT.

Heeft u vragen over dit proces,
of is uw scanningapparatuur ook aan vervanging toe? Neem vrijblijvend contact met ons op!

De weg naar nieuwe barcode scanners

Ruim een jaar geleden startte Vepo Cheese het traject om alle barcode scanners binnen het bedrijf te vervangen. Er was behoefte aan apparatuur die eenvoudig verschillende lengtes kon scannen en per afdeling en/of behoeften aangepast kon worden voor gebruik.

Om een eerste gevoel te krijgen werden er verschillende soorten scanners, van meerdere merken, besteld om op de werkvloer te kunnen testen. Ook kon Vepo Cheese op deze manier een gevoel krijgen bij de partijen die deze apparatuur levert.

Reverse IT was één van de gegadigden bij het leveren van deze barcode scanners. Het persoonlijke contact, maar ook het geduld van de specialisten werd als erg prettig ervaren waardoor de keuze bij Reverse IT kwam te liggen.

Beste uit de test

Na een uitgebreide test op de werkvloer met verschillende merken en scanners kwam een Datalogic Barcode Scanner als beste uit de test. Doorslaggevend hierin was de flexibiliteit van het model en de mogelijkheden tot vele verkrijgbare accessoires. Hierdoor kan de scanner voor verschillende functies en doeleinden ingezet worden.

Niet alleen het testen door de werkvloer, maar ook de adviezen van de consultants van Reverse IT werden ter harte genomen. Zo werden er veel praktische voorbeelden van andere bedrijven genoemd, wat heeft geholpen met het maken van een weloverwogen keuze.

Inclusief beheer op afstand

Naast de aanschaf van de scanners ondersteunt Reverse IT ook in het gebruik en beheer van alle nieuwe apparatuur binnen Vepo Cheese. “Je moet zelf de dingen doen waar je goed in bent. De rest besteden we liever uit. Al hebben we wel graag de mogelijkheid om zelf mee te kijken en aan te passen waar nodig”, aldus Marc.

Vanuit Reverse IT heeft Vepo Cheese de SOTI oplossing aangeschaft, waardoor ze vanaf het begin zijn begeleid in het beheren en inregelen van alle scanners.  “Het is nu niets meer dan een apparaat z’n werk laten doen. Bij vragen kunnen we bellen of een ticket insturen waarna het geregeld wordt”.

Hoewel de doorgevoerde optimalisaties van de nieuwe scanners nog niet meetbaar zijn, zijn er hoge verwachtingen. Het gebruikersgemak is enorm hoog en de apparatuur geeft eenvoudig inzicht in benodigde data.

Ervaring van Vepo Cheese

Het meest bijgebleven is het geduld en begrip vanuit Reverse IT.  “Zo’n verandering voor nieuwe apparatuur lijkt misschien klein,  maar is best fors binnen de organisatie. Niet alleen de scanners maar ook randvoorwaarden moeten meegenomen worden.” Het geduld en de waardevolle adviezen van Reverse IT gaf hierin vertrouwen. Staat uw organisatie ook voor een keuze om nieuwe scanners aan te schaffen? Vepo Cheese geeft nog een aantal adviezen.

“Zorg ervoor dat het geen ICT project wordt, maar iets van de gehele organisatie. Uiteindelijk moeten de specialisten op de werkvloer ermee werken en ICT is slechts ondersteunend. Haal daarom een partij aan boord die dat goed begrijpt. Acceptatie binnen dit proces helpt enorm in de implementatie.” – Marc van der Bij, Vepo Cheese

 

Meer informatie over wat we kunnen betekenen?

De productiviteit van de klanten in onze doelmarkt is steeds meer afhankelijk van de uptime van hun mobiele devices. Business continuity is waar het in de 24-uurs economie om gaat.

Met ons team, onze klanten en onze strategisch partners werken we samen om de hoogst mogelijke kwaliteit te bereiken.

Wilt u eens met ons in gesprek gaan om te kijken wat we kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Over Reverse IT

Reverse IT biedt full service on mobile devices en werkt samen met uitsluitend de beste producenten. De experts van Reverse IT werken intensief samen met de klant om een geïntegreerde oplossing te bieden voor het beheren en beveiligen van alle mobiele apparaten en aangesloten randapparatuur in een organisatie. Ga voor meer informatie naar Reverse IT en vraag een quickscan aan.

    Naam:

    E-mail:

    Telefoon:

    Vraag / opmerking: