Nieuws

Reverse IT vergeleken met Roparun – Samen kom je verder!

Reverse IT vergeleken met Roparun

Het Pinksterweekend staat voor velen in het teken van de Roparun, een estafetteloop van 560 kilometer tussen Rotterdam en Parijs. Hierbij wordt een sportieve teamprestatie geleverd, om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. Onze collega Ries Modderkolk is al enkele jaren onderdeel van het team ‘Vrienden van Berkel’ en beschrijft hoe deze teamprestatie tevens een voorbeeld is van hoe een servicegerichte organisatie werkt.

Naadloze aansluiting

“Het komt erop neer dat iedere functie binnen het team ondersteunend is aan de andere en dat processen naadloos op elkaar aansluiten. Natuurlijk staan de estafettelopers het meest in de belangstelling, maar zij worden begeleid door een fietser voor en achter de lopers. Dit is voor de veiligheid van lopers en andere weggebruikers, maar ook om de loper op snelheid te houden. Lopers worden om en om afgewisseld en daarvoor is er een lopersbus bemand met een ervaren chauffeur en bijrijder.”

“Terwijl een team loopt en fietst, rust een ander team uit. De verschillende teams worden om de 2,5 uur afgewisseld. De teams worden ondersteund door medisch verzorgers en cateraars. De benodigde campers (voor zowel de catering als slaapplekken) worden bestuurd door beroepschauffeurs. In 40 uur non-stop worden de 560 kilometers overbrugd en daarvoor is iedere teamrol cruciaal.”

Roparun Reverse IT

Vertaling naar de organisatie

“Vergelijk dit nu eens met een bedrijf als Reverse IT. Onze relaties worden voorzien van advies en begeleid in testtrajecten (ervaren consultants), krijgen heldere offertes met duidelijke prijsafspraken (account managers), apparatuur en applicaties worden volledig geconfigureerd aangeleverd en technische ondersteuning is dagelijks beschikbaar (service engineers).”

“Daarnaast worden bestellingen correct geleverd met zo kort mogelijke levertijden (sales support en inkoop), reparaties worden snel uitgevoerd (eigen repair center), zendingen worden dagelijks uitgestuurd (magazijn), informatie en kennisdeling wordt verspreid (marketing) en natuurlijk leveren we een correcte administratieve afhandeling (systemen en control).”

“Voorop staat de klantgerichtheid en het invullen van de klantvraag met de juiste oplossingen en diensten. Als je constant werkt aan een topprestatie ten gunste van de klant, blijf je werken aan het optimaliseren van processen, zie het maar als continu trainen. Dat doen we in kennis, maar ook met elkaar, door steeds weer de klantbehoefte af te stemmen op de beste manier om dit in te vullen, zodat het een standaard wordt in onze dienstverlening.”

Samen kom je verder

“Het bekende spreekwoord ‘alleen ga je sneller, samen kom je verder’ gaat ook in deze op. Een goed voorbeeld is onze Mobile Managed Services. Daarmee verzorgt Reverse IT het beheer op afstand van de mobiele handterminals voor de klant en borgt daarmee de business continuïteit en verhoogt het de productiviteit. Een teameffort tussen klant en leverancier met een Win-Win resultaat!”