Nieuws, Persberichten

Unieke samenwerking met ReflexSystems

Reverse IT en ReflexSystems hebben een exclusieve samenwerking opgestart in de Food industrie, waardoor klanten van ReflexSystems vanaf nu naast nieuwe hardware ook refurbished apparatuur kunnen aanschaffen. Niet alleen wat betreft kosten is dit aantrekkelijk, want ook milieutechnisch is het gebruik van refurbished hardware gunstig.

Reverse IT samen met ReflexSystems voor duurzaamheid

In eerste instantie klinkt het als opmerkelijk nieuws, een samenwerking tussen twee bedrijven die ook als concurrenten gezien kunnen worden. ReflexSystems levert en ontwikkelt namelijk hard- en software systemen voor de foodindustrie. Wat betreft de hardware overlapt dit deels met de bedrijfsvoering van Reverse IT, dat soortgelijke hardware oplossingen biedt.

Ruben Swama van Reverse IT legt uit waarom beide partijen elkaar toch gevonden hebben:

“We hebben al langere tijd contact en hebben ontdekt dat we elkaar kunnen aanvullen. In dit specifieke geval profiteert ReflexSystems van onze mogelijkheid om refurbished hardware te leveren, wat gunstig is voor de klanten van ReflexSystems en daarmee zet ReflexSystems, naast de lange levensduur van bijvoorbeeld de Flex 3000 terminals, in op duurzaamheid door circulariteit van de mobile scan oplossingen. Zo versterken we elkaar”, vertelt Swama.

De kracht van refurbished

De aankoop van refurbished hardware biedt voor organisaties verschillende voordelen, weet Swama:

“De kosten liggen al snel 40 tot 50 procent lager, wat voor de meeste ondernemers natuurlijk het belangrijkste argument is. In een tijd waarin milieubewust denken in opkomst is, is het daarnaast goed om rekening te  houden met milieuschade door productie van nieuwe hardware. De productie kost bijvoorbeeld ontzettend veel water en levert CO2 uitstoot op.”

Nadat Covid19 om de hoek kwam kijken, zijn er nog meer voordelen ontstaan:

“Er is bijvoorbeeld een groot tekort aan chips, waardoor leveringen van hardware vertragen. Ook zijn zeecontainers schaars geworden en stijgen dus de transportkosten vanuit Azië. Refurbished apparaten kunnen we veel makkelijker leveren.”

Toekomstplannen

Hoewel de samenwerking tussen Reverse IT en ReflexSystems al serieuze vormen aanneemt, ziet Swama nog genoeg groeimogelijkheden voor de toekomst:

“We zien niet alleen kansen om meer producten te gaan leveren, maar denken ook aan uitbreiding van onze adviserende rol.”

Hoe zou die rol eruit moeten zien? Swama:

“We kunnen de klanten van ReflexSystems goed op de hoogte houden van nieuwe technologieën en mogelijkheden. Daardoor kunnen ze in de toekomst op het juiste moment overstappen naar nieuwe hardware, waardoor hun bedrijfsvoering keer op keer zo efficiënt mogelijk blijft.”

Over ReflexSystems

Sinds 1983 ontwikkelt ReflexSystems hard- en software voor de foodindustrie. Mede dankzij de focus op gebruiksgemak is het bedrijf uitgegroeid tot een marktleider op het gebied van food automatisering. De oplossingen van ReflexSystems staan voor eenvoud, zekerheid en brede inzetbaarheid.

www.reflex-systems.nl