SOTI MobiControl, Zebra devices en meer: de succesvolle samenwerking van Reverse IT met HANOS

Al 7 jaar werken internationale horeca groothandel HANOS en Reverse IT samen. Recent is met de integratie van SOTI MobiControl een groot traject afgerond. Met het systeem van SOTI worden ruim 1700 Zebra devices beheerd, die de plek hebben ingenomen van verouderde Windows CE scanners. Marcel de Boef, systeembeheerder bij HANOS, vertelt over gemaakte keuzes en de samenwerking met Reverse IT.

Overstap naar SOTI MobiControl

In 2022 is HANOS overgestapt naar SOTI Mobicontrol voor het beheer van zijn devices. Verschillende uitdagingen op het gebied van beheer vormden hiervoor de aanleiding: “We hadden bijvoorbeeld niet goed in beeld welke devices op welke locaties actief waren. Een device op afstand overnemen kon alleen via Teamviewer, waarvoor de gebruiker op locatie ook nog eens toestemming moest geven.” Marcel kan redenen genoeg noemen waarom er uiteindelijk voor SOTI MobiControl gekozen is.

“We hebben nu bijvoorbeeld een perfect overzicht van aanwezige scanners per vestiging. Maar we kunnen ook eenvoudig bestanden, configs en xml’s pushen naar devices. Verder gaat het updaten van de apparaten heel eenvoudig en kunnen we een device makkelijk overnemen van de gebruiker”
– Marcel, systeembeheerder Hanos

Bewuste keuze voor Reverse IT

Dat HANOS voor Reverse IT heeft gekozen als partner bij de integratie van SOTI MobiControl, heeft volgens Marcel met verschillende redenen te maken: “We hebben een aantal cases aangedragen waar Reverse IT direct een passend antwoord op kon geven. Belangrijk daarbij was dat we Velocity Wldep files door middel van scripting op de juiste vestiging konden krijgen.”Ondertussen is HANOS ook afnemer geworden van de Mobile Managed Services die Reverse IT biedt. Hoe bevalt dat? “De support is perfect, daar is niets aan gelogen. En we hebben ook de mogelijkheid om rechtstreeks met SOTI support te communiceren, dit verloopt ook goed.”

Vervanging van devices

SOTI wordt ingezet voor het beheer van een groot aantal devices die recent zijn aangeschaft:

“Ons gehele Windows CE scanner park is inmiddels vervangen door Zebra scanners. Zo hebben we vele honderden Zebra scanners voor orderpickers en chauffeurs. Daarnaast zijn er honderden vorstbestendige scanners aangeschaft voor diepvries- en orderpick werkzaamheden. Deze scanners zijn actief in onze winkels en distributiecentra. De heftruckchauffeurs in distributiecentra werken nu ook met de nieuwste devices. Tot slot regelen we de toegangscontroles met de beste devices en hebben we in totaal 1700 apparaten actief.”

Langdurige samenwerking

De integratie van SOTI MobiControl was niet het eerste project dat Hanos en Reverse IT samen uitvoerden. De samenwerking tussen HANOS en Reverse IT kwam 7 jaar geleden tot stand: “Destijds ging het om de huur van extra scanners in piekperiodes. Dit is al die jaren doorgegaan, terwijl we ook reparaties door Reverse IT lieten uitvoeren (sinds het begin zijn er al ruim 2000 devices gerepareerd. red.). We zijn tevreden over de samenwerking. Niet alleen vanwege de betaalbare service, maar ook vanwege de snelle afhandeling van reparaties. Reverse IT is een bedrijf dat snel kan schakelen en dat helpt enorm.”

Over HANOS

In 1975 opende HANOS zijn eerste vestiging in Apeldoorn. Inmiddels heeft de horeca groothandel achttien vestigingen in Nederland en drie in België. Naast horecabenodigdheden biedt HANOS culinaire inspiratie en kennis onder één dak.

Blik op de toekomst

Inmiddels worden zelfs de toegangspoorten in alle HANOS vestigingen via SOTI MobiControl beheerd. Ondertussen kijkt Marcel uit naar wat er in de toekomst kan worden toegevoegd: “We zitten nu nog middenin de uitlevering van nieuwe scanners. Als het grootste deel is uitgeleverd en gefinetuned, willen we gaan kijken naar wat we nog meer centraal kunnen beheren via SOTI. “

Mogelijkheden zijn er in ieder geval nog genoeg. Want naast scanners kunnen ook andere devices, die draaien op Android, iOS, Windows of Linux, beheerd worden met SOTI MobiControl.

  Naam:

  E-mail:

  Telefoon:

  Vraag / opmerking:

  Meer informatie over wat we kunnen betekenen?

  De productiviteit van de klanten in onze doelmarkt is steeds meer afhankelijk van de uptime van hun mobiele devices. Business continuity is waar het in de 24-uurs economie om gaat.

  Met ons team, onze klanten en onze strategisch partners werken we samen om de hoogst mogelijke kwaliteit te bereiken.

  Wil je eens met ons in gesprek gaan om te kijken wat we kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op!