Logo Picnic

Case Study Picnic

Reverse IT helpt met integratie van SOTI MobiControl om online supermarkt Picnic zeventig werkdagen aan handmatige configuraties te besparen

Picnic werd in 2015 in Nederland opgericht met maar vier elektrische bezorgauto’s. Inmiddels heeft het bedrijf nu het grootste wagenpark aan elektrische bezorgauto’s van Europa, met meer dan 2000 auto’s die bij honderdduizenden klanten boodschappen bezorgen. In de Picnic-app vinden klanten dezelfde boodschappen als in de supermarkt, maar dan voor de laagste prijs, en ze worden gratis aan de deur bezorgd.

Picnic breidt elke maand uit naar nieuwe steden en het bedrijf werd in 2019 uitgeroepen tot het snelst groeiende bedrijf van Nederland, mede dankzij uitbreiding naar andere landen, zoals Duitsland in 2017, en recent Frankrijk. Met zijn uitgebreide voetafdruk en focus als technologie bedrijf wil Picnic duurzame oplossingen voor bezorging aan huis bij klanten in heel Europa creëren.

“Sinds we met Reverse IT samenwerken en SOTI gebruiken, hebben we de insteltijd van onze toestellen enorm verbeterd, evenals de efficiëntie en productiviteit van onze runners. Wij hebben ambitieuze groeiplannen voor de komende jaren, onder meer voor andere strategische markten. We zijn ervan overtuigd dat de oplossing van Reverse IT en SOTI ons zullen helpen sneller en efficiënter op te schalen.” – Markus Rupp, Picnic Project Engineer

De uitdaging

Picnic schaalde snel op en was daarom op zoek naar nieuwe en efficiënte operationele systemen. Handmatige processen om apparaten en bestellingen bij te houden en te beheren liepen tegen hun limiet aan. Bezorgers, of ‘runners’ zoals ze worden genoemd, hebben optimaal functionerende systemen nodig, wanneer ze op pad zijn. Echter, als de accu’s van hun apparaten bijvoorbeeld leeg beginnen te raken, wordt het moeilijk om op tijd te leveren. Ook de beveiliging en compliancy van hun apparaten is belangrijk en het is simpelweg niet mogelijk om op elke locatie een technicus te zetten om de apparaten te configureren.

“Picnic is in 2019 uitgeroepen als het snelst groeiende bedrijf van het land. We zijn erg trots op de samenwerking die we hebben opgebouwd en onlangs hebben verlengd. Picnic kan mede door de inzet van SOTI MobiControl snel opschalen naar andere markten in heel Europa” – Stefan Manning, Sales Manager bij Reverse IT

Picnic in samenwerking met Reverse IT

Over SOTI

SOTI is ’s werelds meest betrouwbare leverancier van mobile device management oplossingen, met meer dan 17.000 zakelijke klanten en miljoenen devices die wereldwijd worden beheerd. Soti’s innovatieve portfolio van oplossingen en diensten biedt de tools die organisaties nodig hebben om hun bedrijfsprocessen en hun mobiliteitsinvesteringen te optimaliseren.

De oplossing

Reverse IT heeft bij Picnic SOTI-technologie voorgesteld en geïmplementeerd, waardoor de bedrijfsvoering verder verbeterd is en de betrouwbaarheid van hun apparaten is verhoogd. Fouten die tijdens het werk optreden, worden nu op afstand gecorrigeerd door één persoon. Nu accustatus en inventaris zichtbaar zijn, kan Picnic gemakkelijk, binnen enkele seconden, problemen vaststellen en mobiele apparaten proactief opladen of vervangen, voordat deze gebruikt worden voor leveringen.

De runners hebben nu een betere gebruikservaring doordat ze ondersteuning krijgen tijdens hun ritten. De mobiele terminals van de runners zijn altijd geoptimaliseerd met een volle accu en de meest recente software. SOTI MobiControl is de enige EMM-oplossing (Enterprise Mobility Management) op de markt waarmee Picnic de Android-toestellen kan beheren die op de verschillende besturingssystemen draaien.

Picnic tijdens het afleveren van boodschappen (in samenwerking met Reverse IT)

De resultaten

Voordat SOTI MobiControl in gebruik werd genomen, kostte het ongeveer 20 minuten om een nieuw apparaat in te stellen; die tijd is nu teruggebracht tot ongeveer 3 minuten. Picnic beheert nu ruim 4000 apparaten met SOTI MobiControl en dat heeft zo’n 70 dagen aan handmatig werk bespaard. De uitvaltijd van apparaten is sterk verminderd en de operationele efficiëntie is verbeterd. Veiligheid en compliance zijn ook erg belangrijk voor Picnic. Het bedrijf kan al zijn werknemers gemakkelijk duidelijke en veilige richtlijnen voor werken met apparaten geven. Picnic en Reverse IT hebben in april hun bestaande relatie verder verstevigd en de samenwerking met enkele jaren verlengd.

Over Reverse IT

Reverse IT biedt full service on mobile devices en werkt samen met uitsluitend de beste producenten. De experts van Reverse IT werken intensief samen met de klant om een geïntegreerde oplossing te bieden voor het beheren en beveiligen van alle mobiele apparaten en aangesloten randapparatuur in een organisatie. Ga voor meer informatie naar Reverse IT en vraag een quickscan aan.

  Naam:

  E-mail:

  Telefoon:

  Vraag / opmerking:

  Meer informatie over wat we kunnen betekenen?

  De productiviteit van de klanten in onze doelmarkt is steeds meer afhankelijk van de uptime van hun mobiele devices. Business continuity is waar het in de 24-uurs economie om gaat.

  Met ons team, onze klanten en onze strategisch partners werken we samen om de hoogst mogelijke kwaliteit te bereiken.

  Wil je eens met ons in gesprek gaan om te kijken wat we kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op!