Match logo referentie

De in Europa gevestigde supermarktketen MATCH is opgericht in 1875 en heeft meer dan 122 winkels in België en Luxemburg. De MATCH-keten maakt deel uit van de in België gevestigde Louis Delhaize Group NV, een toonaangevende regionale food retailer met activiteiten in het noordoosten van Frankrijk, in België, Luxemburg en Roemenië. In Luxemburg heeft MATCH ongeveer 800 mensen in dienst in haar 28 winkels, waaronder 13 MATCH-merksupermarkten en 15 kleinere Smatch-winkels. Door gebruik te maken van zeer smalle gangpaden (VNA) in de magazijnen, kan MATCH meer voorraad opslaan met minder ruimte, waardoor hun workflow zeer efficiënt is geworden. Het doel van deze transformatie is om de service in de winkels en aan haar klanten te verbeteren.

Achtergrond

Supermarché MATCH is een multinationale supermarktketen met meer dan 220 winkels in België, Frankrijk en Luxemburg. Om aan de groeiende behoeften en verwachtingen van hun klanten te voldoen is MATCH begonnen met het herzien van magazijnprocessen en het managementsysteem.

Met behulp van de VNA-methodologie genaamd ‘Very Narrow Aisle’, een oplossing die gangpadbreedtes 1 meter smaller maakt dan de traditionele gangpaden, gebruikt MATCH elke vierkante meter vloeroppervlak die beschikbaar is om de inventaris te maximaliseren.

Case study MATCH en Reverse IT

Het VNA magazijnmodel heeft extra aandacht voor het organiseren van het orderpicking proces en voor het herinrichten van de picking locaties om de afstand hiertussen te verkleinen.

MATCH begon met het doen van onderzoek naar een langetermijnoplossing om hun handmatige voorraadbeheersysteem te automatiseren en hun workflow te optimaliseren. MATCH had vooral de focus op het verhogen van de productiviteit en de prestaties van werknemers. Daarom is een device geimplementeerd dat veelzijdig, duurzaam en gebruiksvriendelijk is en daardoor in alle aspecten van de workflow gebruikt kan worden. Het toestel moest hierbij robuust zijn, full-touch hebben, draagbaar zijn en een langeafstandscanner hebben. Daarnaast moet het toestel goed samenwerken met de mensen op de heftrucks.

Zakelijke behoeften

MATCH moest een allesomvattend apparaat in hun workflow implementeren dat een one-stop-oplossing kon bieden in een ergonomisch, duurzaam en veelzijdig pakket. Wetende dat het apparaat in een magazijnomgeving zou moeten werken, vereiste MATCH dat de oplossing gebruiksvriendelijk maar ook duurzaam was en bestand tegen langdurig gebruik. Daarnaast war er ook een oplossing nodig die op de lange termijn de beste prijs-kwaliteitverhouding zou bieden, waardoor ze hun totale total cost of ownership konden verlagen.

Uitdagingen

MATCH had een apparaat nodig dat uitzonderlijk zou kunnen presteren tijdens drie shifts: van voorraadontvangst tot voorraadbeheer, maar ook van order picking tot distributie. Dan nog de apparaatimplementatie die onder het personeel niet de enige uitdaging was. Dit omdat ze een apparaat nodig hadden dat te koppelen was met hun warehouse management software (WMS), Openbravo. Daaraan toegevoegd, om hun workflow binnen het magazijn te moderniseren, zou het device de bestaande RFI- en RFP-informatie moeten aanvullen.

De oplossing

Na onderzoek naar meerdere apparaten en bedrijven te hebben gedaan, besloot MATCH dat Honeywell-partner Reverse IT de beste keuze was en in staat was om een langetermijnoplossing in de vorm van een CT60 XP aan te bieden die direct aan hun behoeften voldeed. De veelzijdigheid van de apparaten maakt het mogelijk om het als een wearable of handheld, scan-gun-configuratie te implementeren, zodat werknemers comfortabel en gemakkelijk items kunnen pakken en scannen, zowel op korte of lange afstanden. Dit was specifiek van belang voor de VNA-activiteiten van MATCH, waarbij werknemers barcodes tot op 10 meter  afstand moeten scannen. Werkend op het Android-platform betekende ook dat de apparaten nog jaren draaiend zouden blijven binnen hun activiteiten.

MATCH was zelfs in staat om de total costs of ownershiop nog verder te verlagen door de CT60 XP die ondersteund werd door het Mobility Edge™ Platform met daarbij wetende dat de apparatuur langer levensvatbaar zou zijn in de toekomst.

Daarnaast maakte de oplossing het mogelijk dat MATCH voorraadniveaus en productiviteit van werknemers in realtime kon volgen. De CT60 XP ging goed samen met MATCH’s Openbravo magazijnbeheersysteem, waardoor ze de apparaten snel konden implementeren zonder langdurige downtime of verandering van de omgeving van het besturingssysteem.

aXialyze helpt haar klanten de prestaties te verbeteren door gebruik te maken van haar wereldwijde ervaring en bevordering van echte innovatie. Als belangrijke partner van de volgende generatie Unified Commerce Solution van Openbravo hebben zij de succesvolle implementatie van het Openbravo WMS neergezet in een recordtijd van minder dan 6 maanden.

Match verbeterde de productiviteit in het magazijn dankzij de slimme functie voor takenbeheer. Deze functie presenteert automatisch een lijst met taken geordend op prioriteit en reisvolgorde aan de magazijnmedewerker via de CT60 XP.

Door te kunnen werken op een Android-platform en binnen een aantal maanden alles te kunnen uitrollen, was het voor MATCH de bevestiging dat Reverse IT’s aanbeveling van de CT60 XP de juiste keuze was. MATCH heeft het afgelopen jaar mogelijk kunnen maken om hun business op de juiste manier goed te kunnen optimaliseren.

Feiten

Honeywell-Solution

Honeywell CT60 XP mobiele computers op Mobility Edge™ Platform

 • Klant: Supermarkt MATCH
 • Locatie: Luxemburg
 • Industrie: Retail & Warehouse/DC
 • Website: www.supermarche-MATCH.lu

Customer Results

 • Operaties zijn meer gemotiveerd omdat ze het echt leuk vinden om met de CT60 XP te werken
 • Sinds de implementatie van het apparaat heeft MATCH meer gemak en flexibiliteit ervaren
 • De inkoopcyclus voor hun productieomgeving verloopt snel
 • De modernisering van hun magazijn gaf MATCH de mogelijkheid om te kunnen conurreren met een lage prijs

Samenvatting

 • MATCH had een geoptimaliseerde oplossing nodig om handmatige magazijnprocessen te automatiseren.
 • Ze hadden een apparaat nodig dat gebruiksvriendelijk, duurzaam en veelzijdig was.
 • Met VNA-operaties hadden ze een apparaat nodig die de scanmogelijkheden op korte en lange afstand kon uitvoeren.
 • MATCH had een langetermijnoplossing nodig die hun total cost of ownership zou verlagen.
 • Met de CT60 XP kon MATCH één apparaat inzetten om alle bewerkingen in hun magazijnen af te handelen.

Vooruitblik

Supermarché MATCH heeft met succes hun supply chain-strategie getransformeerd. Ze hebben gekozen voor een uniforme omnichannel aanpak en hebben elke vierkante meter van hun magazijn in Dudelange geoptimaliseerd. MATCH heeft nu de flexibiliteit die ze nodig hadden om activiteiten in recordtijd af te ronden tegen een zeer concurrerende prijs. MATCH werkte samen met de juiste partners die niet alleen hun directe behoeften begrepen, maar ook hun vereiste om ervoor te zorgen dat hun investeringen toekomstbestendig waren. De CT60 XP leverde een veelzijdig, gebruiksvriendelijk apparaat dat door alle operators in het magazijn, ongeacht hun taak, kan worden gebruikt. Met de CT60 XP heeft MATCH één apparaat dat werkt tijdens de drie verschillende shifts in het MATCH-magazijn.

  Naam:

  E-mail:

  Telefoon:

  Vraag / opmerking:

  Meer informatie over wat we kunnen betekenen?

  De productiviteit van de klanten in onze doelmarkt is steeds meer afhankelijk van de uptime van hun mobiele devices. Business continuity is waar het in de 24-uurs economie om gaat.

  Met ons team, onze klanten en onze strategisch partners werken we samen om de hoogst mogelijke kwaliteit te bereiken.

  Wil je eens met ons in gesprek gaan om te kijken wat we kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op!